Joëlle Smits

Vrouwen PSV pakken koppositie, ADO zeker van play-offs

De vrouwen van PSV hebben door een 3-0 zege op Excelsior op de Herdgang in Eindhoven in ieder geval even de koppositie in de eredivisie voor vrouwen overgenomen van Ajax. ADO Den Haag verzekerde zich door een 4-1 zege op bezoek bij VV Alkmaar en een 6-2 nederlaag van sc Heerenveen tegen FC Twente van een plaats bij de eerste vier.

PSV kende tegen Excelsior een bliksemstart. Joëlle Smits strafte in de 5de minuut geklungel in de defensie van de Rotterdammers af en Esmee Brugts tikte in de 8ste minuut de 2-0 binnen. Maxime Snellenberg maakte vlak voor tijd de derde Eindhovense treffer.

Stand eredivisie vrouwen

Pleun Raaijmakers, Liz Rijsbergen, Jannette van Belen en Jaimy Ravensbergen bezorgden ADO een 4-0 voorsprong bij VV Alkmaar en via Sanne Koopman deed de thuisploeg wat terug. Met nog twee reguliere wedstrijden te gaan en zeven punten voorsprong op achtervolger sc Heerenveen, dat minimaal gelijk had moeten spelen tegen FC Twente om nog kans te maken op de play-offs, kan de vierde plaats ADO niet meer ontgaan.

De beste vier teams plaatsen zich voor de play-offs: PSV, Ajax, FC Twente en ADO Den Haag. Bij het ingaan van de play-offs worden de behaalde punten gehalveerd en strijden de vier teams in een kampioenspoule om de landstitel. Ajax kan zondag de koppositie van PSV overnemen bij winst op PEC Zwolle in Amsterdam.