Damon Mirani in actie namens Almere City

Almere City mist aansluiting met top na verlies tegen Volendam

Almere City heeft kostbare punten laten liggen in de strijd om directe promotie naar de eredivisie. In eigen huis verloor de ploeg van Ole Tobiasen met 2-1 van FC Volendam. Zodoende verliest Almere de aansluiting met nummer twee De Graafschap. De eerste twee plekken geven recht op directe promotie.

Het was voor Almere de tweede thuisnederlaag in vier dagen tijd. Zondag was koploper SC Cambuur te sterk.

Levendig

In de levendige eerste helft kwamen de gasten op voorsprong door een knal van Brian Plat. Tim Receveur rondde vervolgens een fraaie tegenaanval af met de 1-1, maar net voor rust sloeg Volendam weer toe via Samuele Mulattieri, die doel trof na goed werk van Derry John Murkin.

Almere zette Volendam na de pauze bij tijd en wijle onder druk, maar wist geen grote kansen te creëren. De nummer zeven hield vrij eenvoudig stand en bleef af en toe voor dreiging zorgen.

Door de nederlaag zakt Almere naar de vierde plaats. Het gat met de nummer twee is opgelopen tot vier punten.