Cambuur viert de treffer van Antonia

Degelijk Cambuur slaat aanval van Almere City af

SC Cambuur heeft de topper in de Keuken Kampioen Divisie tegen Almere City FC in zijn voordeel beslist. De Leeuwarders zegevierden in Flevoland met 2-0 door goals van Jarchinio Antonia en Ragnar Oratmangoen. Ook in november was Cambuur sterker. Toen werd het liefst 7-2.

Door de overwinning heeft Cambuur nu zes punten voorsprong op achtervolger De Graafschap, dat vrijdag niet verder kwam dan een 1-1 gelijkspel tegen Jong AZ. Almere City heeft tien punten achterstand op de koploper en lijkt te zijn afgehaakt in de titelrace.

Nadat Robert Mühren in de eerste helft een kans had gemist door voorlangs te schieten, was het even later wel raak. Mühren verlengde een corner met het hoofd en Antonia kopte van dichtbij raak.

Almere stelde daar weinig tegenover. Alleen de snelle John Yeboah was voor rust een keer gevaarlijk, maar zijn poging ging voorlangs.

In de tweede helft hield Cambuur eenvoudig stand. In de slotfase kopte Ragnar Oratmangoen uit een hoekschop zelfs nog de 2-0 tegen de touwen.