NOS VoetbalAangepast

Zlatan brengt met 500ste en 501ste doelpunt AC Milan terug op kop

Ibrahimovic maakt bij Milan zijn 500ste en 501ste clubdoelpunt

Zlatan Ibrahimovic heeft maar weer eens laten zien van grote waarde te zijn voor AC Milan. In het met 4-0 gewonnen duel met hekkensluiter Crotone was de 39-jarige Zweed goed voor de eerste twee treffers.

Crotone verstopte zich niet en in de openingsfase waren Niccolò Zanellato (schot) en Samuel Di Carmine (kopbal) dicht bij de 0-1. Toch was het Milan dat via de ervaren Zweed op voorsprong kwam.

De openingstreffer, een fraaie afgeronde een-twee met Rafael Leão, leverde Ibrahimovic zelfs een jubileum op. Het was namelijk zijn 500ste clubdoelpunt op het hoogste niveau.

  • Getty Images/NOS
    Zlatan Ibrahimovic heeft een bijzonder mijlpaal bereikt
  • Getty Images/NOS
    Zlatan maakte de meeste goals voor Paris Saint-Germain

22 jaar na zijn eerste treffer voor het Zweedse Malmö, waar hij in totaal achttien keer voor scoorde, maakte hij doelpunten voor Ajax (48), Juventus (26), Internazionale (66), FC Barcelona (22), AC Milan (56), Paris Saint-Germain (156), Manchester United (29) en LA Galaxy (53).

In zijn tweede periode bij AC Milan stond hij na zijn eerste treffer op 26 doelpunten.

In de tweede helft tegen Crotone had Milan het nog even lastig tegen het stug spelende Crotone, maar met zijn tweede treffer van de dag hielp Ibrahimovic zijn team over het dode punt heen.

Het verzet van Crotone was gebroken en binnen vijf minuten wist Ante Rebic het doel ook twee keer te vinden. Door de zege heeft Milan de koppositie in de Serie A weer overgenomen van aartsrivaal Inter, dat vrijdag met 2-0 won van Fiorentina.

Zirkzee debuteert

De Nederlander Joshua Zirkzee maakte zondagavond zijn debuut voor Parma in het thuisduel met Bologna. De 19-jarige spits wordt gehuurd van Bayern München en mocht kort na rust invallen, toen Parma al met 0-2 achterstond.

Bij Bologna, dat de wedstrijd met 0-3 won, stonden de Nederlanders Mitchell Dijks en Jerdy Schouten in de basis. De transfervrij aangetrokken Graziano Pellè (oud-Feyenoord en oud-AZ) ontbrak nog in de selectie van Parma.

Stand aan kop Serie A

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl