Romelu Lukaku en Ivan Perisic vieren de 2-0 tegen Fiorentina
NOS Voetbal

Inter wint voor het eerst in zeven jaar weer in Florence en pakt koppositie

Internazionale blijft stadgenoot AC Milan onder druk houden in de strijd om de landstitel. De Milanese ploeg is de nieuwe koploper in de Serie A, omdat het op bezoek bij Fiorentina eenvoudig met 2-0 wist te winnen.

Inter staat nu één punt voor op Milan, dat zondagmiddag hekkensluiter Crotone ontvangt.

Bij Internazionale begon verdediger Stefan de Vrij op zijn verjaardag in de basis. Sofyan Amrabat (oud-FC Utrecht en Feyenoord) startte bij Fiorentina.

Na een saai eerste halfuur kwam de ploeg uit Milaan op 1-0 door een magnifieke uithaal van Nicolò Barella. Daarna leek Fiorentina snel de 1-1 te kunnen maken, maar een knal van Giacomo Bonaventura spatte op de lat uiteen en Inter-keeper Samir Handanovic redde op de rebound van Cristiano Biraghi.

Biraghi mist een kans en baalt

Vlak voor rust kopte Romelu Lukaku op aangeven van Alexis Sánchez nog over.

Eerste keer in zeven jaar

Kort na rust hoefde Ivan Perisic alleen maar tegen een voorzet aan te lopen voor de 0-2. In de slotfase verzuimde Inter om aan het doelsaldo te werken en Fiorentina kwam steeds goed weg. Zowel Lukaku, Perisic, Gagliardini, Martínez en Skriniar waren nog dicht bij de 0-3.

Voor Inter was het de eerste overwinning in Florence in zeven jaar.

AC Milan kan zondagmiddag de koppositie wel weer overnemen van Inter. De ploeg van Zlatan Ibrahimovic krijgt om 15.00 uur Crotone op bezoek.

Schorsing Conte

Bij Inter zat niet trainer Antonio Conte, maar assistent Cristian Stellini op de bank. Conte is voor twee duels geschorst omdat hij anderhalve week geleden in de wedstrijd tegen Udinese te heftig protesteerde tegen de arbitrage.

De stand in de Serie A

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl