Cristiano Ronaldo slaakt zijn karakteristieke oerkreet na zijn tweede treffer tegen Internazionale.
NOS Voetbal

Juventus klopt Inter en zet grote stap richting zesde bekerfinale in zeven jaar

Juventus heeft een grote stap gezet richting de finale van de Coppa Italia. In een gepassioneerde en bij vlagen onvriendelijke Derby della Italia werd Internazionale in Milaan op een 2-1 nederlaag getrakteerd.

Drie weken geleden was Inter nog met 2-0 te sterk voor Juventus, maar dat was nog zonder Matthijs de Ligt. Dit keer was de verdediger een rots in de branding in de defensie van Juventus, al speelde hij wel een negatieve rol bij de openingstreffer van Lautaro Martínez.

De Ligt liet zich bij een voorzet van Nicolò Barella verrassen door Martínez, die op het juiste moment voor de Oranje-international kroop en de bal in de korte hoek schoot.

Ronaldo pakt presentjes uit

Juventus kwam op gelijke hoogte uit een strafschop, toegekend nadat uit de videobeelden was gebleken dat Ashley Young aan de arm had gehangen van Juan Cuadrado. Even later was Ronaldo opnieuw trefzeker, na geblunder in de defensie van Inter.

Stefan de Vrij speelde terug op zijn doelman Samir Handanovic, maar Alessandro Bastoni - die Ronaldo in zijn rug voelde komen - pikte de bal weg voor de voeten van de goalie. Ronaldo werd zo de lachende derde: hij kreeg de bal mee in de loop en schoof hem via de binnenkant van de paal in het lege doel.

Mathijs de Ligt buigt het hoofd nadat Lautaro Martínez voor hem is gekropen voor de 1-0.

Daarna ging Rodrigo Bentancur aan de andere kant hopeloos in de fout. Vlak voor zijn eigen verdediging schonk hij de bal zomaar aan Arturo Vidal, die landgenoot Alexis Sánchez alleen voor Juve-doelman Gianluigi Buffon zette. Sánchez schoof de bal simpel langs de geroutineerde doelman, maar Merih Demiral kon voor de lijn wegwerken.

Zonder Romelu Lukaku, die nog geschorst was vanwege zijn aandeel in het opstootje met Zlaten Ibrahimovic in de kwartfinales tegen AC Milan, had Inter moeite om een vuist te maken. Barella kwam nog dichtbij met een artistieke volley, maar de net 43 geworden Buffon zag de bal naast het doel verdwijnen.

Napoli of Atalanta

Internazionale krijgt volgende week dinsdag in Turijn de kans om de 2-1 goed te maken en zo te voorkomen dat Juventus voor de zesde keer in de laatste zeven jaar de finale van het Italiaanse bekertoernooi bereikt.

De andere halve finale gaat tussen Napoli en Atalanta Bergamo. Vorig jaar was Napoli in de finale na strafschoppen te sterk voor Juventus.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl