Manchester City viert de 0-2

Dertiende zege op rij Manchester City, opnieuw thuisnederlaag Liverpool

Manchester City heeft in de uitwedstrijd tegen Burnley voor de dertiende keer op rij gewonnen in een officieel duel. In de Premier League werd het 0-2 op bezoek bij Burnley, waardoor het elftal van Pep Guardiola weer alleen aan kop staat in Engeland.

Gabriel Jesus en Raheem Sterling hielpen City met goals in de eerste helft op weg naar de zege. Voor het eerst sinds het Arsenal van Dennis Bergkamp in 2002 wist een club een dergelijke reeks overwinningen neer te zetten.

De voorsprong van City op stadgenoot United is nu drie punten met een wedstrijd minder gespeeld.

Zondag kan City in de topper bij Liverpool de regerend kampioen op tien (!) punten zetten, want The Reds gingen op eigen veld verrassend onderuit tegen Brighton (0-1). Door een klutsgoal van Steven Alzate vroeg in de tweede helft verloor Liverpool thuis voor de tweede keer op rij.

Brighton viert de treffer van Steven Alzate

Leicester City nam dankzij een 2-0 overwinning bij Fulham de derde plaats over van Liverpool.

Alle goals vielen voor rust. Kelechi Iheanacho scoorde met een kopbal en James Justin rondde koel af na een fraaie aanval en beide keren verzorgde James Maddison de assist. Kort na rust juichte Iheanacho opnieuw na een kopbal, maar nu werd zijn treffer afgekeurd wegens buitenspel.

Opvallend waren nog de twee goals van debutant Jesse Lingard namens West Ham United op bezoek bij Aston Villa (1-3). De middenvelder wist de afgelopen twee seizoenen slechts één keer het net te vinden namens zijn vorige club Manchester United.