Liverpool-trainer Jürgen Klopp en Virgil van Dijk in betere tijden Pro Shots

De kans is klein dat Virgil van Dijk dit seizoen nog in actie komt bij zijn club Liverpool. "Ik zeg niet dat het onmogelijk is, maar het is niet waarschijnlijk", zei Liverpool-coach Jürgen Klopp dinsdag bij een persconferentie in aanloop naar het competitieduel met Brighton & Hove Albion.

De coach werd gevraagd of hij de door een knieblessure lang uitgeschakelde verdediger bij de UEFA zou opgeven voor het vervolg van de Champions League. "Als er ruimte is zetten we hem op de spelerslijst", antwoordde de Duitser.

"Er is nog geen dokter bij mij geweest die heeft gezegd dat Virgil nog aan spelen toekomt. Maar we sluiten het ook niet helemaal uit. Als we hem op de lijst zetten, dan doen we dat omdat we hopen op een wonder. Maar wij geloven graag in wonderen."

Klopp rekent niet meer op Van Dijk dit seizoen: 'Maar wij geloven graag in wonderen'

Van Dijk liep in oktober tijdens het duel met stadgenoot Everton een zware knieblessure op na een roekeloze actie van doelman Jordan Pickford. Hij onderging een operatie aan zijn kruisbanden en revalideert sindsdien individueel.

De laatste weken stuurde Van Dijk bemoedigende foto's en video's de wereld in via sociale media. Zo publiceerde hij twee weken geleden nog een video, waarin hij op het trainingsveld in Dubai een balletje hooghield.

Desgevraagd stelde Klopp toen nog dat "het er heel erg goed uitzag voor Van Dijk".

Klopp op 21 januari: 'Het ziet er heel erg goed uit voor Van Dijk'

Op de laatste dag van de transfermarkt trok Liverpool nog twee centrale verdedigers (Ozan Kabak van Schalke 04 en Ben Davies van Preston North End) aan om de afwezigheid van onder anderen Van Dijk op te vangen.

Het Premier League-seizoen eindigt normaal gesproken op 23 mei 2021. Zes dagen later is de finale van de Champions League in Istanbul.

EK in gevaar?

Of de deelname van de aanvoerder van het Nederlands elftal aan het EK voetbal in gevaar komt, is niet duidelijk. De eerste wedstrijd van Oranje tegen Oekraïne staat gepland voor 13 juni in de Johan Cruijff Arena.

Bondscoach Frank de Boer hoopt nog steeds dat hij komende zomer tijdens het EK over zijn aanvoerder kan beschikken. "Het wordt een race tegen de klok', zei hij onlangs. "Ik hoop het, maar het moet wel verantwoord zijn."

De 29-jarige Van Dijk speelde 34 interlands, maar kwam nog nooit op een EK of WK voor Oranje uit. Een andere blikvanger van Oranje, Memphis Depay, scheurde in december 2019 zijn voorste kruisband en sloot na een half jaar revalidatie in juni weer aan bij Olympique Lyonnais.

STER reclame