NOS Voetbal

Klopp positief over herstel Van Dijk aan vooravond 'close game' tegen Ajax

Klopp ziet dat Van Dijk progressie boekt: 'Het gaat goed met hem'

Volgens Liverpool-trainer Jürgen Klopp verloopt de revalidatie van Virgil van Dijk voorspoedig. De verdediger van de Reds en aanvoerder van het Nederlands elftal herstelt momenteel van een zware knieblessure.

"Het gaat naar omstandigheden goed met hem", zei Klopp tijdens zijn persconferentie voorafgaand aan het Champions League-treffen met Ajax van dinsdagavond.

"Ik heb veel contact met Virgil. Zijn knie ziet er niet uit zoals een knie eruit moet zien, maar op zich goed voor een knie die net een operatie heeft ondergaan."

De Boer hoopt op Van Dijk

Oranje-bondscoach Frank de Boer stelde zondagavond in Studio Voetbal al dat het herstel van Van Dijk, die vorige maand snel nadat hij geblesseerd was geraakt een operatie onderging, goed verloopt.

De Boer hoopt dat Van Dijk in mei weer wedstrijden kan spelen, zodat hij op tijd klaar is voor het EK van komende zomer.

Klopp: 'Ajax gaat zo'n beetje fluitend door de eredivisie'

Volgens Klopp staat zijn ploeg tegen Ajax een close game te wachten. De Duitse coach is onder de indruk van de vorm waarin de Amsterdammers momenteel verkeren.

"Ajax doet het de laatste tijd heel goed. Ze gaan zo'n beetje fluitend door de eredivisie. Ze halen goede resultaten, met goed spel. Het is een goed elftal, met veel talent."

Veel blessures

Liverpool kan tegen Ajax naast Van Dijk eveneens niet beschikken over Alex Oxlade-Chamberlain, James Milner, Joe Gomez, Trent Alexander-Arnold, Thiago Alcântara, Naby Keïta en Xherdan Shaqiri. Aanvoerder Jordan Henderson is wel fit genoeg om te spelen.

De spelers van Liverpool na de eigen goal van Nico Tagliafico in het eerste duel met Ajax

De lange lijst aan geblesseerden betekent volgens Klopp dat hij niet de kans heeft om spelers te sparen of te rouleren met het oog op het drukke speelschema van Liverpool.

"We hebben niet genoeg fitte spelers om bepaalde competities voorrang te geven", zei Klopp, die met zijn ploeg bij een gelijkspel tegen Ajax zeker is van overwintering in de Champions League.

"Een goed resultaat zou ons in deze drukke tijd natuurlijk geweldig helpen. Maar zo kijk ik er nu nog niet naar. Dat zou betekenen dat ik al rekening houd met drie punten tegen Ajax. Het wordt een belangrijke wedstrijd, tegen een goede tegenstander."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl