De spelers van United vieren het derde doelpunt tegen Southampton

Manchester United stuurt negen man Southampton met recordscore naar huis: 9-0

Manchester United is in de Premier League op gelijke hoogte gekomen met koploper en aartsrivaal Manchester City. De ploeg van trainer Ole Gunnar Solskjær had dinsdagavond in eigen huis geen enkel probleem met Southampton. United won met liefst 9-0.

De monsterzege is een evenaring van de grootste uitslagen in de geschiedenis van de Premier League. United won in 1995 met 9-0 van Ipswich Town, terwijl uitgerekend Southampton in het najaar van 2019 al eens met dezelfde cijfers klop kreeg van Leicester City.

Slechts één keer eerder won United een wedstrijd met een nog grotere uitslag. Dat was bijna 65 jaar geleden. In september 1956 rekende de club in de Europa Cup I met 10-0 af met Anderlecht.

Duel snel beslist

Southampton moest op Old Trafford al na twee minuten met tien man verder. Alexandre Jankewitz, die juist voor het eerst in de basis stond, kreeg rood na een harde charge op Scott McTominay.

Een kwartier later kwam de thuisploeg op voorsprong. Een voorzet van Luke Shaw belandde bij Aaron Wan-Bissaka, die met zijn tweede doelpunt in dienst van United voor 1-0 zorgde.

De openingstreffer bleek het startschot van een waar doelpuntenfestijn. Nog voor rust stond het 4-0, door goals van Marcus Rashford, Edinson Cavani en een eigen doelpunt van Southampton-verdediger Jan Bednarek.

De stand in de Premier League

Even leek Southampton, de nummer twaalf in de Premier League, de tweede helft zonder extra schade door te komen. Maar twintig minuten voor het einde wist United, waar Donny van de Beek na de pauze was ingevallen, doelman Alex McCarthy opnieuw te passeren. Anthony Martial tekende voor de 5-0.

Daarna ging het wederom hard. McTominay scoorde, Bruno Fernandes benutte een penalty en Martial zorgde met zijn tweede doelpunt van de wedstrijd voor 8-0. In de absolute slotfase bepaalde Daniel James de eindstand op 9-0. Southampton stond op dat moment al even met negen man, nadat ook Bednarek rood had gekregen.

Woord is weer aan City

Net als Manchester City heeft United nu 44 punten. The Citizens, die morgenavond op bezoek gaan bij laagvlieger Burnley, hebben echter wel twee wedstrijden minder gespeeld.

Teleurstelling bij Arsenal na de nederlaag in Wolverhampton

Arsenal heeft na zeven competitiewedstrijden zonder nederlaag weer eens verloren. De ploeg van trainer Mikel Arteta ging dinsdagavond op bezoek bij Wolverhampton Wanderers, dat juist al acht duels niet had gewonnen, met 2-1 onderuit.

Daarmee liet Arsenal, dat in Wolverhampton liefst twee rode kaarten moest incasseren, de kans liggen om zich te melden in de subtop van de Premier League. De Londense club blijft tiende, drie plekken boven Wolves.

Twee keer rood

Lange tijd leek er voor Arsenal weinig aan de hand. De ploeg kwam na een half uur via Nicolas Pépé op voorsprong. De aanvaller speelde twee verdedigers door de benen, waarna hij prachtig raak schoot in de verre hoek.

Vlak voor rust ging het echter mis voor The Gunners. David Luiz haalde in het strafschopgebied een doorgebroken speler neer, kreeg een rode kaart en zag dat de strafschop die volgde feilloos werd benut door Ruben Neves.

Meteen na de pauze moesten de bezoekers nog een treffer incasseren. João Moutinho joeg de bal vanaf 25 meter langs Bernd Leno. De doelman van Arsenal werd twintig minuten later tot overmaat van ramp van het veld gestuurd, omdat hij de bal buiten zijn zestienmetergebied met de hand had getoucheerd.