NOS Voetbal

Waarom Dumfries nog in titel PSV gelooft: 'Belasting speelt ook rol'

Dumfries houdt hoop: 'Einde titelrace? Nee, dat wil ik niet zo zeggen'

Conclusie na de zware januarimaand is dat PSV in zes eredivisieduels acht punten heeft verspeeld en de achterstand van de Eindhovenaren op lijstaanvoerder Ajax liefst zeven punten bedraagt. En dat terwijl de selectie vooraf juist in staat werd geacht de Amsterdammers vooral op basis van fitheid van de eerste plek te verdringen.

"AZ thuis was niet voldoende en dit ook niet", baalt aanvoerder Denzel Dumfries zondag na de nederlaag tegen Feyenoord. In het uitduel met Ajax leidde een voorsprong van 2-0 uiteindelijk tot een gelijkspel.

"Het is een zwaar seizoen", benadrukt Dumfries nog maar eens. En juist daaraan klampt hij zich nu vast, want dat geldt natuurlijk ook voor Ajax met de vele duels die elkaar in kort tijdsbestek volgen.

'Nog lang niet beslist'

"Einde titelrace? Nee, dat wil ik niet zo zeggen", zegt de rechtsback vol overtuiging, in de wetenschap dat de rivaal uit Amsterdam ook in februari nog een aantal zware wedstrijden wacht. "De belasting speelt ook een rol. Het is nog lang niet beslist."

Bekijk hieronder de reactie van PSV-trainer Roger Schmidt.

Schmidt verklaart uitglijder: 'Kregen vroeg en makkelijk goals tegen'

Ajax en PSV treffen elkaar aankomende maand twee keer, voor zowel de competitie als de beker. En ook het Europese seizoen gaat voor beide clubs verder.

Scherpe counters

PSV-trainer Roger Schmidt trekt lering uit de manier waarop Feyenoord met een aantal scherpe counters de wedstrijd naar zich toetrok. "We speelden niet slecht", beoordeelt hij het spel van zijn eigen ploeg. "Maar toch gaven we ze drie, misschien vier momenten om te scoren. We moeten deze wedstrijd gebruiken om weer een stap vooruit te zetten met de ploeg."

Feyenoord strafte bijna elk foutje van PSV genadeloos af, terwijl het spel zich grotendeels juist op Rotterdamse helft afspeelde. Schmidt: "We hadden nog wel de momenten om er nog een wedstrijd van te maken, maar scoorden niet. Vandaag maakten we te veel fouten."

In Studio Voetbal werd de situatie van PSV zondagavond onder de loep genomen. Pierre van Hooijdonk mist vastigheden bij PSV. "Ze spelen zelden met hetzelfde elftal", aldus Van Hooijdonk. "Wat is het vaste PSV? Ik weet het niet." Kijk hieronder naar de video.

'Geen touw aan vast te knopen bij PSV'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl