NOS Voetbal

Advocaat heeft Slot niet gebeld over AZ: 'Heeft niks met eergevoel te maken'

Advocaat heeft het niet nodig om Slot te bellen over AZ: 'Nee, natuurlijk niet'

Feyenoord speelt zondag weer een topduel in de eredivisie, na Ajax dit keer tegen AZ. Trainer Dick Advocaat heeft het niet nodig gevonden om Arne Slot - de voormalig AZ-coach die komend seizoen Feyenoord leidt - om informatie te vragen over de tegenstander.

"Nee, natuurlijk niet. Ik ken AZ zelf ook heel goed, daar hoef ik niemand voor te bellen", zei de 73-jarige doorgewinterde Hagenaar op een persconferentie. "Dat heeft niks met eergevoel te maken. Ik zie AZ zelf al zo vaak spelen."

Slot werd begin december ontslagen door AZ toen duidelijk werd dat hij in onderhandeling met Feyenoord was. Sindsdien is het stil rondom hem. "Het is een verstandige jongen", zegt Advocaat. "Hij blijft even op de achtergrond, dat doet hij goed."

Advocaat weet nog niet of hij tegen AZ aankoop Lucas Pratto in de spits zet of Nicolai Jørgensen, die door de aankoop van zijn Argentijnse concurrent plotseling een stuk scherper oogt. "Nicolai heeft tegen Ajax goed gespeeld, maar ik wil het over een langere periode zien."

Pratto overtuigt nog niet in Rotterdam, maar daar ligt Advocaat niet wakker van. "Niet gelijk hem neerhalen. Hij is hier net, heeft een huis gezocht, alles gedaan. Je kunt hem ook niet vergelijk met Sébastien Haller van Ajax. Dat slaat nergens op, die is twintig keer meer waard..."

Advocaat gaat zaterdag met Pratto om tafel zitten. "Dan komt Zeljko Petrovic erbij, want hij spreekt de taal. Ik praat niet zoveel met Pratto, maar ik ben ook niet zo iemand die telkens met iemand gaat zitten. Spelers moeten het laten zien op trainingen en wedstrijden. Of ik hem zaterdag ga vertellen dat hij niet gaat spelen? Dat zou kunnen."

Advocaat grapt over avondklok

Het was niet alleen maar ernst bij Advocaat vrijdagmiddag. Toen hem in verband met de avondklok gevraagd werd of hij nog wel eens buiten komt na 21.00 uur antwoordde hij: "Nee, echt niet. Maar deze vraag moet je niet aan Cor Pot stellen."

Van Advocaats assistent-trainer Pot is bekend dat hij in de avonduren graag op stap gaat.

Advocaat grapt over avondklok: 'Deze vraag moet je niet aan Cor Pot stellen'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl