Axel Witsel verbijt de pijn nadat hij zijn achillespees heeft gescheurd.
NOS Voetbal

Slecht nieuws voor Rode Duivels: Witsel vreest voor EK na achillespeesblessure

België moet het op het EK deze zomer mogelijk stellen zonder Axel Witsel. De middenvelder van Borussia Dortmund liep zaterdag een gescheurde achillespees op en staat volgens de club maanden aan de kant.

De 31-jarige Witsel raakte in het met 3-1 gewonnen duel met RB Leipzig geblesseerd, zonder dat er een tegenstander in de buurt was. Hij verliet strompelend het veld.

De 110-voudig international is al jaren een vaste waarde bij de Rode Duivels. Hij debuteerde in 2008 in een oefenduel tegen Marokko en was basisspeler bij het WK van 2014, het EK van 2016 en het WK van 2018.

Bij dat laatste toernooi in Rusland eindigden de Belgen als derde.

Axel Witsel vermaakt de fans bij de huldiging op de Grote Markt van Brussel na het WK van 2018.

Witsel begon zijn loopbaan bij Standard Luik en na omzwervingen bij Benfica, Zenit Sint-Petersburg en het Chinese Tianjin Tianhai streek hij in 2018 neer in Dortmund.

De huidige nummer vier van de Bundesliga zal Witsel moeten missen in de competitie en de Champions League. In de achtste finales neemt Dortmund het daarin op tegen Sevilla.

NOS-verslaggever Bert Maalderink maakte bij het WK van 2018 de serie 'Bert bij de Belgen', met Witsel als een van de blikvangers. Maalderink werd aanvankelijk nog met de nodige reserve ontvangen, maar toen de Rode Duivels een paar maanden later oefenden tegen Oranje was de scepsis verdwenen.

Bert terug bij de Belgen: 'Daar is mijn vriend van het WK'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl