NOS VoetbalAangepast

Mooiste reportages 2016: Bert Maalderink

In de laatste dagen van 2016 kiezen de verslaggevers van NOS Sport hun mooiste reportage van het jaar. Vandaag: Bert Maalderink. Hij maakt van de Rode Duivels, Zlatan Ibrahimovic en Kevin Strootman één verhaal.

Bert bij de Belgen en een keertje bij de Zweden

"Mijn maand juni bestond voornamelijk uit het maken van reportages over een stel achterdochtige Belgen dat bezig was aan het EK voetbal. Met als belangrijkste kwestie of ik één, twee of drie vragen mocht stellen op de dagelijkse persconferentie van de bondscoach. Interessant, vermakelijk, maar vermoeiend."

"En toen moesten de Rode Duivels het in de laatste groepswedstrijd opnemen tegen Zweden. De dag ervoor nam Zlatan Ibrahimovic plaats achter de microfoon. Daar bleek mij dat één vraag soms voldoende kan zijn, als de geïnterviewde bereid is mee te werken. Zlatan kondigde na mijn voorzet het eind van z'n interlandcarrière aan. Een primeur."

Niet tegen Oranje

"Vanaf dat moment wisten we zeker dat hij in ieder geval niet mee zou doen in de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Nederland begin september. Niet dat het achteraf heel veel uitmaakte, want Oranje won dat duel niet. Het werd 1-1. Nederland verloor vooral twee punten omdat Kevin Strootman in de eerste helft heel slecht uitverdedigde en zo de Zweden aan de openingstreffer hielp."

"Na afloop stond de schuldbewuste Strootman voor mijn camera. Eén vraag en een geïnterviewde die bereid was mee te werken, hadden mijn beste gesprek van 2016 tot gevolg."

Strootman: ik ben als enige verantwoordelijk voor dit puntenverlies

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl