Memphis Depay verliest met Olympique Lyon van Stade Rennes

Depay scoort weer, maar koploper Lyon morst wel punten tegen Rennes

Koploper Olympique Lyon heeft in de strijd om de Franse landstitel punten gemorst tegen Stade Rennes. De ploeg van Memphis Depay speelde in Rennes met 2-2 gelijk.

Concurrenten Paris Saint-Germain en Lille wonnen wel, waardoor de Franse titelstrijd heel spannend blijft. PSG en Lille zijn koploper Lyon weer tot op één punt genaderd.

Doelpunt Depay

Tot tien minuten voor tijd stond Lyon er nog beroerder voor: al na twintig minuten kwam de ploeg van Depay op achterstand. Clément Grenier maakte de goal namens Rennes. In de tweede helft liep de thuisploeg zelfs uit naar 2-0 via Benjamin Bourigeaud.

In de slotfase deed Lyon via Depay iets terug. De Nederlandse spits maakte de aansluitingstreffer, waarna Jason Denayer op aangeven van Depay een punt redde voor de Franse koploper.

PSG en Lille winnen

Paris Saint-Germain had in eigen huis weinig moeite met Stade Brest. Met Mitchel Bakker in de basis wonnen de Parijzenaars met 3-0 van Stade Brest. Moise Kean, Mauro Icardi en Pablo Sarabia maakten de doelpunten. Xavi Simons zat op de bank bij PSG en bleef daar ook, net als eerder deze week.

Mitchel Bakker had een basisplaats bij PSG

Lille, met Sven Botman in de basis, won met 1-0 bij hekkensluiter Nîmes dankzij een doelpunt van de Turkse aanvaller Burak Yilmaz.

Ajax speelt op 18 februari in en tegen Lille in de zestiende finales van de Europa League. De return in de Johan Cruijff Arena is een week later.