Memphis Depay in actie tegen RC Lens

Olympique Lyonnais dankzij twee goals Depay steviger aan kop

Olympique Lyonnais heeft mede dankzij twee treffers van Memphis Depay de koppositie verstevigd in Frankrijk. Thuis tegen RC Lens werd het 3-2 voor de koploper. Nummer twee Lille ging met 2-1 onderuit bij Angers SCO, waardoor het verschil met Lyon nu drie punten is.

Paris Saint-Germain nam door een 1-1 gelijkspel tegen Saint-Étienne de tweede plek over van Lille. PSG heeft net als Lille 36 punten, maar een beter doelsaldo.

Depay trefzeker

Depay zorgde vlak voor rust met zijn negende competitietreffer van het seizoen voor de 1-0 tegen de nummer zeven van Frankrijk. De spits van Oranje werd diepgestuurd door ploeggenoot Lucas Paquetá en rondde koel af.

Memphis Depay viert zijn treffer

De tweede helft begon desastreus voor Lens. Verdediger Steven Fortés gleed de bal achter zijn eigen doelman voor de 2-0, waarna Depay niet veel later via een strafschop voor de de 3-0 tekende.

Jonathan Clauss deed wat terug voor de bezoekers, die vlak voor het einde nog op 3-2 kwamen via Cheick Doucouré. Lyon, waar Depay inmiddels op de bank zat, hield echter stand en boekt zo z'n elfde zege van het seizoen.

Geen debuut voor Simons

Paris Saint-Germain kwam tegen Saint-Étienne niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Met Mitchel Bakker in de basis en de 17-jarige Xavi Simons de hele wedstrijd op de bank, keken de Parijzenaars na twintig minuten spelen tegen een achterstand aan.

Het was voor het eerst sinds zijn overstap van Barcelona in 2019 dat Simons bij de wedstrijdselectie van het eerste elftal zat voor een officieel duel.

Romain Hamouma opende de score waarna Moise Kean drie minuten later de gelijkmaker verzorgde.