Harry Kane en Steven Bergwijn
NOS Voetbal

Bergwijn met Spurs naar derde plek, duel Fulham weer uitgesteld

Tottenham Hotspur heeft in de Premier League zijn eerste zege sinds 6 december geboekt. De Spurs boekten thuis een betrekkelijk eenvoudige zege op middenmoter Leeds United: 3-0.

Bij Tottenham speelde Steven Bergwijn de hele wedstrijd en hetzelfde gold voor Pascal Struijk bij Leeds United.

Bergwijn leidde de 1-0 voor Tottenham in, nadat hij door Leeds-verdediger Ezgjan Alioski in het zestienmetergebied onderuit werd gehaald. Harry Kane greep vanaf de penaltystip het buitenkansje met beide handen aan.

Leeds speelde aantrekkelijk, aanvallend voetbal, maar sprong slordig om met de kansen. Tottenham was dodelijk effectief en leidde halverwege zelfs met 2-0 dankzij clubtopscorer Son Heung-min (zijn twaalfde competitiegoal).

Toby Alderweireld kopte kort na rust de 3-0 binnen voor Tottenham, waarmee het geloof van het moedig spelende Leeds op een comeback was vervolgen.

Tottenham Hotspur stijgt dankzij de zege naar de derde plaats in de Premier League.

Coronaregels overtreden

Zaterdag kwam ook het nieuws naar buiten dat Spurs-voetballers Erik Lamela, Giovani Lo Celso en Sergio Reguilon een straf boven het hoofd hangt omdat zij tijdens de Kerst de coronaregels zouden hebben overtreden. Van het drietal zat Reguilon op de bank en waren Lamela en Lo Celso afwezig.

Op sociale media circuleert een foto waarop het drietal met een groep van bijna twintig personen Kerst aan het vieren is. De Engelse overheid verbiedt momenteel dat personen uit Londen, en buiten het eigen huishouden, op bezoek bij elkaar gaan. Op het bewuste feest was ook Manuel Lanzini van West Ham United aanwezig.

Fulham komt ook dit weekeinde niet in actie in de Premier League. De uitwedstrijd van de Londenaren tegen Burnley van zondag is uitgesteld omdat er nieuwe gevallen van het coronavirus bij Fulham zijn vastgesteld.

Woensdag ging de competitiewedstrijd tussen Tottenham Hotspur en Fulham ook al niet door vanwege corona. Er gingen geluiden op om de hele competitie voor twee weken stil te leggen, maar dat was voor de Engelse bond en de Premier League vooralsnog geen optie.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl