Tottenham-coach José Mourinho
NOS VoetbalAangepast

Premier League wil geen tijdelijke coronastop, ook niet na nieuwe afgelasting

De Premier League ziet niets in een tijdelijke stop van de Engelse competitie vanwege het hoge aantal coronabesmettingen. De organisatie heeft vertrouwen in de huidige protocollen, die ook goedgekeurd zijn door de overheid, zo laat ze in een statement weten. "En dus is er geen enkele reden om een pauze in te lassen."

Begin deze week gingen de voorzitters van de Premier League-clubs met elkaar in gesprek over een potentiële competitiestop van twee weken. Die zou er in januari moeten komen om de spelers en trainers te beschermen.

In het Verenigd Koninkrijk werd dinsdag een recordaantal besmettingen van meer dan 50.000 besmettingen gemeld. Een testronde onder spelers en stafleden in de Premier League leverde in de afgelopen week achttien positieve gevallen op. Dat is het hoogste aantal per week tot dusver.

Afgelastingen

Deze week werden er al twee duels afgelast. Maandag ging er een streep door Everton-Manchester City, na een aantal positieve gevallen bij City. Woensdag werd ook het duel tussen Tottenham Hotspur en Fulham afgelast. Bij Fulham werd een groot aantal coronabesmettingen geconstateerd. Een aantal spelers hebben ook symptomen van het coronavirus.

Bij Sheffield United, dat dinsdag met 1-0 verloor van Burnley, zijn ook meerdere spelers besmet, terwijl bij Southampton trainer Ralph Hasenhüttl voorlopig ontbreekt omdat hij in thuisquarantaine zit.

Tottenham Hotspur Stadium

Tottenham-trainer José Mourinho liet weten niet blij te zijn met de manier waarop de Engelse voetbalbond te werk ging in aanloop naar het duel dat uiteindelijk dus niet doorging.

"De wedstrijd begint om 19.00 uur. We weten nu nog steeds niet of we moeten spelen. De beste competitie in de wereld", schreef hij een aantal uren voor de wedstrijd op Instagram.

Weer in training

City heeft woensdag wel de training weer hervat en liet weten dat bij een nieuwe testronde geen nieuwe gevallen aan het licht zijn gekomen. Zondag staat de wedstrijd tegen Chelsea op het programma.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl