Anwar El Ghazi viert zijn treffer.
NOS VoetbalAangepast

Opgeleefde El Ghazi scoort weer voor Villa; Crystal Palace en Leicester gelijk

Aston Villa heeft een aanval van Chelsea af weten te slaan. Aston Villa (vijfde op de ranglijst) had net als Chelsea (zesde) 26 punten, maar een beter doelsaldo en na maandagavond is dat nog steeds zo. Op Stamford Bridge bleven de ploegen in evenwicht: 1-1.

Met het gelijkspel blijft Aston Villa ongeslagen in december en mag dat voor een groot deel danken aan de opgeleefde Anwar El Ghazi. De oud-speler van Ajax tekende tegen Chelsea voor zijn vijfde treffer binnen evenzoveel duels. Hij bracht zijn ploeg op gelijke hoogte door een voorzet van ploeggenoot Matty Cash binnen te tikken. Daarvoor had Olivier Giroud voor Chelsea gescoord.

De opmars van El Ghazi is opmerkelijk. Met de treffer tegen Chelsea verbeterde de tweevoudig international zijn totaal van vorig seizoen (vier). Dat terwijl de 25-jarige aanvaller maandagavond pas voor de vierde keer in de basis stond. Villa haalde in december elf punten uit vijf duels, met een doelsaldo van 8-1.

Eerder op de avond liet Leicester City dure punten liggen in strijd om de bovenste plaatsen. De ploeg speelde 1-1 gelijk bij Crystal Palace. Zo verzuimde Leicester om te profiteren van het puntenverlies van koploper Liverpool op zondagavond, dat ook 1-1 speelde.

Leicester-coach Brendan Rodgers had zijn ploeg ten opzichte van het duel van afgelopen zaterdag met Manchester United flink gewijzigd. Zo begon aanvalsleider Jamie Vardy op de bank. De clubtopscorer werd node gemist, zo verprutste Kelechi Iheanacho een penalty.

De aanvalsleider van de tegenstander, Wilfried Zaha, opende de score voor Crystal Palace. De Ivoriaan zette zelf de aanval op, vond Andros Townsend in de diepte en op diens voorzet schoot Zaha met zijn binnenkant voet hard binnen.

Wilfried Zaha (l) van Crystal Palace en James Justin van Leicester City.

In de slotfase zette Leicester een slotoffensief op en bracht Rodgers ook Vardy binnen de lijnen. Uiteindelijk redde Harvey Barnes een punt voor zijn ploeg met een rake knal van afstand. Nederlander Jaïro Riedewald begon in de basis bij Crystal Palace en werd in de tweede helft gewisseld. Patrick van Aanholt bleef de gehele wedstrijd op de bank.

Manchester City-Everton uitgesteld

De wedstrijd tussen Everton en Manchester City is uitgesteld vanwege nieuwe coronabesmettingen bij Manchester City.

Uit een ronde tests kwamen meerdere nieuwe besmettingen binnen de selectie naar boven. De besmettingen komen bovenop vier positieve gevallen van vorige week. Bij spelers Gabriel Jesus, Kyle Walker en twee stafleden werd er toen corona vastgesteld.

Kopzorgen voor City-coach Josep Guardiola.

Na overleg tussen de clubs en de Engelse bond werd besloten om de wedstrijd uit te stellen en het virus niet verder te laten verspreiden. Wie besmet zijn geraakt is niet bekendgemaakt. Wel heeft Everton gevraagd dat alle informatie die Manchester City heeft verstrekt aan de bond openbaar wordt gemaakt.

Daarnaast zal het trainingscomplex van het eerste team voor onbepaalde tijd worden worden gesloten, nu de bubbel is doorgeprikt. Aanstaande zondag speelt de ploeg tegen Chelsea en drie dagen later volgt de derby tegen stadgenoot Manchester United. Voordat er daarover een beslissing wordt gemaakt zal de gehele 'bubbel' opnieuw getest worden.

De stand bovenin de Premier League.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl