Sadio Mané in duel met Darnell Furlong

Koploper Liverpool verspeelt punten tegen laagvlieger West Bromwich Albion

Liverpool heeft in eigen huis verrassend puntenverlies geleden. Tegen laagvlieger West Bromwich Albion speelde de koploper van de Premier League met 1-1 gelijk.

Met Georginio Wijnaldum in de basis begon Liverpool sterk aan de wedstrijd tegen de nummer negentien van de ranglijst. Sadio Mané zette in de twaalfde minuut het overwicht om in een voorsprong. De Senegalees controleerde de bal knap in het zestienmetergebied en liet vervolgens doelman Sam Johnstone kansloos.

West Bromwich Albion hield de schade in de eerste helft beperkt tot dat ene tegendoelpunt van Mané, maar verder dan het tegenhouden van de ballen, kwamen de bezoekers niet. De ploeg van trainer Sam Allardyce was nauwelijks op de helft van Liverpool te vinden.

Alex Oxlade-Chamberlain (Liverpool) baalt

In de tweede helft kwam West Brom aanvallender voor de dag en Liverpool had meer moeite om door de verdedigende muur van de uitploeg te breken. Karlan Grant was al dicht bij de gelijkmaker, maar hij stuitte nog op doelman Alisson. Acht minuten voor tijd was het wel raak, toen Semi Ajayi de bal langs de Braziliaanse doelman van Liverpool kopte.

Ondanks het puntenverlies, gaat Liverpool nog wel aan de leiding in de Engelse competitie, maar nummer twee Everton is de regerend Engels kampioen tot op drie punten genaderd.

Spurs spelen gelijk bij Wolves

Ook Tottenham Hotspur verspeelde punten. De Londenaren, met Steven Bergwijn na een uur als invaller, kwam niet verder dan 1-1 bij Wolverhampton Wanderers.

Tottenham had in de Premier League maar één van zijn laatste vijf wedstrijden gewonnen. Bij de Wolves kende de ploeg van coach José Mourinho een droomstart, want al na 58 seconden schoot Tanguy N'Dombele raak vanaf zo'n achttien meter.

Wolverhampton, zonder de geblesseerde goalgetter Raúl Jiménez, zocht in het vervolg de aanval, maar Tottenham leek zonder al te veel problemen overeind te blijven. Vlak voor tijd ging het toch nog mis voor de Spurs toen Romain Saïss de 1-1 binnen kopte.

De Spurs hebben nu vier wedstrijden op rij niet gewonnen.

Gefrustreerd

"Een punt tegen de Wolves is normaal gesproken geen slecht resultaat omdat het een sterke tegenstander is. Maar als je in de eerste minuut scoort en nog 89 minuten hebt om vaker te scoren, voel je je gefrustreerd", gaf trainer José Mourinho na afloop toe. "Ver naar achteren verdedigen is niet het doel. Ze weten wat ik tijdens de rust heb gevraagd. Als ze niet beter konden, is dat omdat ze niet beter konden."