Ajax-verdediger Daley Blind
NOS VoetbalAangepast

Ajax treft oude bekende in Europa League, PSV ontmoet Olympiakos

De tegenstanders van Ajax en PSV in de zestiende finales van de Europa League zijn bekend. Ajax neemt het op tegen het Franse Lille en PSV treft het Griekse Olympiakos.

De heenwedstrijden in de zestiende finales worden gespeeld op donderdag 18 februari 2021. De returns volgen een week later. Ajax en PSV beginnen met een uitwedstrijd.

Ajax tegen Botman

Vorig seizoen troffen Ajax en Lille elkaar nog in de groepsfase van de Champions League. Ajax won in Amsterdam met 3-0 en zegevierde in Frankrijk met 2-0. Trainer Erik ten Hag spreekt van "een stevige loting, zeker voor een geplaatste ploeg zoals wij".

"Lille is koploper nu en dat zegt iets over de huidige kracht van het team. Een sterke ploeg, dus het is geen vanzelfsprekendheid dat we bij de laatste zestien gaan komen", aldus Ten Hag.

Het treffen met Lille betekent ook een weerzien met Sven Botman. De jonge verdediger verruilde Ajax afgelopen zomer voor een avontuur bij de huidige koploper van de Franse competitie.

Bekijk hieronder de volledige loting voor de zestiende finales van de Europa League.

  • NOS
    De loting voor de zestiende finales van de Europa League
  • NOS
    De loting voor de zestiende finales van de Europa League
  • NOS
    De loting voor de zestiende finales van de Europa League

PSV treft bij Olympiakos, dat in de groepsfase van de Champions League derde werd achter Manchester City en FC Porto, de Portugees Bruma. De aanvaller wordt dit seizoen door PSV aan de Griekse club verhuurd.

Olympiakos is de huidige koploper van de Griekse competitie. "Een moeilijke tegenstander, die we met respect zullen benaderen", reageert PSV-trainer Roger Schmidt op de loting. "Ik denk dat er mogelijkheden liggen om ons te kwalificeren voor de volgende ronde."

"Als de wedstrijd nadert, zullen we ons zoals altijd intensief gaan voorbereiden. We zijn blij dat we de tweede wedstrijd thuis spelen. Dat is een voordeel en maakte het belang van groepswinst afgelopen donderdag groot."

United tegen Sociedad

De Europa League-loting leverde nog een aantal aantrekkelijke affiches op. Manchester United, de club van Donny van de Beek, treft de Spaanse koploper Real Sociedad.

PSV'er Donyell Malen

Benfica speelt tegen Arsenal en Tottenham Hotspur neemt het op tegen het Oostenrijkse Wolfsberger, dat in de groepsfase onder meer Feyenoord achter zich liet.

Trainer Peter Bosz moet met Bayer Leverkusen ten koste van het Zwitserse Young Boys de achtste finales zien te bereiken.

PSV groepswinnaar, Ajax afvaller

PSV besloot de groepsfase van de Europa League vorige week als winnaar van groep E, met verder Granada, PAOK en Omonia Nicosia. Het is de eerste keer sinds het seizoen 2015/2016 dat de Eindhovenaren in Europa overwinteren.

Ajax stroomt net als vorig seizoen in als een van de afvallers uit de Champions League. De Amsterdammers eindigden in de groepsfase van het miljardenbal op de derde plek in een poule met verder Liverpool, Atalanta Bergamo en FC Midtjylland.

Vorig jaar werd Ajax in de eerste ronde van de knock-outfase van de Europa League direct uitgeschakeld. Het Spaanse Getafe was destijds over twee wedstrijden te sterk.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl