Lionel Messi met op de achtergrond Frenkie de Jong
NOS VoetbalAangepast

Op aangeven De Jong maakt Messi verlossende goal voor Barcelona

Trainer Ronald Koeman heeft weer een beetje meer lucht bij FC Barcelona. Na nederlagen tegen Cádiz CF en Juventus werd er zondag in Camp Nou moeizaam met 1-0 gewonnen van Levante UD.

Lionel Messi maakte een kwartier voor tijd het verlossende doelpunt op aangeven van Frenkie de Jong. Ook oud-Ajacied Sergino Dest maakte deel uit van het basisteam.

Ruzie tussen Koeman en Puig?

Riqui Puig bleef de hele wedstrijd op de bank. Volgens Spaanse media heeft de 21-jarige middenvelder ruzie met Koeman, omdat hij informatie naar de pers gelekt zou hebben. "Daar wil ik niet over praten", zei Koeman na de wedstrijd.

Koeman: 'Er komen dingen naar buiten waar ik niet over wil praten'

Martin Braithwaite, Jordi Alba en Clement Lenglet waren voor de rust al dicht bij een doelpunt geweest, maar het grote veldoverwicht werd lang niet in de score uitgedrukt. In de slotfase ontsnapte Barcelona nog een paar keer aan de 1-1.

Real Sociedad koploper

Barcelona staat achtste in de Spaanse competitie op negen punten van koploper Real Sociedad, dat twee wedstrijden meer heeft gespeeld. 'La Real' verspeelde zondag punten in de Baskische derby tegen Eibar: 1-1.

Ander Barrenetxea maakte op prachtige wijze de openingstreffer voor de thuisploeg in San Sebastián. Hij stond op de rand van het zestienmetergebied toen de bal na een afgeslagen corner voor zijn voeten belandde. Hij haalde snoeihard uit en liet de doelman kansloos.

Sergi Enrich zorgde in de tweede helft voor de verrassende gelijkmaker. In de slotfase dacht Igor Zubeldia Real Sociedad alsnog de zege te bezorgen, maar zijn doelpunt werd na ingrijpen van de VAR afgekeurd wegens buitenspel.

De Basken gaan woensdag op bezoek bij Barcelona.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl