Angeliño opende de score voor RB Leipzig.
NOS VoetbalAangepast

RB Leipzig wint met 3-2 en duwt United naar de Europa League

RB Leipzig zit na het succesverhaal van vorig seizoen weer bij de beste zestien in de Champions League. De halvefinalist van vorig seizoen leek Manchester United te overklassen met een 3-0 voorsprong en een afgekeurd doelpunt, maar won uiteindelijk nipt met 3-2.

In groep G stonden op de laatste speeldag zowel Leipzig, United als Paris Saint-Germain op negen punten en was Basaksehir hekkensluiter met drie punten.

Het duel tussen PSG en Basaksehir werd in de eerste helft stilgelegd vanwege een vermeend racistisch incident. Na lang beraad werd besloten om de wedstrijd te staken en aanstaande woensdagavond om 18.55 uur weer te hervatten.

Kluivert scoort

Invaller Justin Kluivert maakte de 3-0 voor Leipzig en leek United daarmee de laatste zet richting de Europa League te geven. De andere treffers kwamen van Amadou Haidara en Angeliño. Donny van de Beek viel tijdens de rust in bij United.

Justin Kluivert viert de 3-0.

In de slotfase kwam United terug via Bruno Fernandes (strafschop) en Paul Pogba (kopbal) en hadden de Engelsen één treffer nodig om de hoop op de volgende ronde levend te houden. Maar United kwam uiteindelijk net tekort.

In punten staan United en PSG gelijk. United heeft weliswaar een beter doelsaldo, maar een negatief onderling resultaat met PSG. Paris Saint-Germain is dus, met nog een duel te spelen, zeker van de volgende ronde.

De stand in groep H

In groep E was de beslissing al gevallen met Chelsea en Sevilla die zeker waren van de volgende ronde. Slechts de strijd om de derde plek tussen FK Krasnodar en Rennes stond nog op het spel.

De Russen gingen er met het ticket voor de Europa League vandoor. Tegen Chelsea werd er 1-1 gelijkgespeeld, terwijl Rennes in eigen huis niet wist te stunten tegen Sevilla. Het werd 3-1 voor de Spanjaarden.

Bij Sevilla stonden Karim Rekik, Oussama Idrissi en Nemanja Gudelj in de basis. Luuk De Jong bleef de gehele wedstrijd op de bank. Bij Chelsea ontbrak de geblesseerde Hakim Ziyech.

De eindstand in groep E

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl