Ronaldo viert zijn treffer
NOS Voetbal

Juventus geeft Barcelona en Koeman pak slaag in eigen huis

Ronald Koeman heeft met FC Barcelona de groepsfase van de Champions League afgesloten met een fikse nederlaag. De Catalanen, met Frenkie de Jong en Sergiño Dest in de basis, gingen in eigen huis met 3-0 onderuit tegen Juventus. Matthijs de Ligt speelde het volledige duel voor de Italiaanse landskampioen.

Groep G was met nog één speelronde te gaan al beslist. Barcelona en Juventus waren al zeker van overwintering in de Champions League en streden in een onderling duel enkel nog om de groepswinst.

Messi vs. Ronaldo

Het was de 35ste keer dat Cristiano Ronaldo en Lionel Messi tegenover elkaar stonden. Het was de Portugees die de eerste tik uitdeelde: vanaf elf meter schoot hij Juventus op voorsprong in Camp Nou.

Na twintig minuten keek het Barcelona van trainer Koeman al tegen een 2-0 achterstand aan. Weston McKennie volleerde knap raak op aangeven van Juan Cuadrado.

Ronald Koeman wijst langs de kant van het veld

Barcelona had niks in te brengen tegen Juventus. Vlak na rust mocht Ronaldo opnieuw aanleggen vanaf elf meter en de Portugees schoot andermaal raak.

Dankzij de overwinning is Juventus de winnaar van groep G. Het andere duel in de poule, tussen Dynamo Kiev en Ferencváros werd met 1-0 gewonnen door de Oekraïners. Daarmee eindigt Dynamo Kiev als derde en mag het verder in de Europa League.

De eindstand in groep G

In de Spaanse competitie staat Barcelona op een teleurstellende negende plaats. Het verschil met koploper Atlético Madrid is na tien duels al opgelopen tot twaalf punten. De ploeg van Koeman leed al vier nederlagen dit seizoen in de competitie.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl