De persconferentie van Trumps woordvoerder Kayleigh McEnany, op maandag
NOS Nieuws

Ook Fox News schakelt weg bij persconferentie Trump-campagne

De Amerikaanse nieuwszender Fox News heeft de uitzending van een persconferentie van het campagneteam van president Donald Trump onderbroken, nadat er ongefundeerde beschuldigingen van verkiezingsfraude werden geuit. Trumps woordvoerder Kayleigh McEnany zei tijdens de persconferentie dat de Democratische kandidaat Joe Biden de vermeende fraude zou goedkeuren.

"Als ze geen verdere details heeft om dat te onderbouwen, kan ik dit niet met een goed geweten verder tonen", zei Fox News-presentator Neil Cavuto na het abrupte onderbreken van de persconferentie. Hij voegde eraan toe dat de zender de persconferentie weer zou gaan uitzenden, als er wel bewijzen voor de beschuldiging zouden worden gepresenteerd.

Vorige week deden tv-zenders als MSNBC, CBS, ABC en CNBC hetzelfde, toen president Trump tijdens een persconferentie de Democraten beschuldigde van fraude.

Het conservatieve Fox News geldt als pro-Trump, en dan met name de opiniërende programma's van rechtse commentatoren als Sean Hannity, Laura Ingraham en Tucker Carlson. In de afgelopen week bericht Fox News echter in toenemende mate kritisch over Trump, die sinds de verkiezingen geregeld heeft beweerd dat de Democraten fraude hebben gepleegd zonder daarvoor enig bewijs te leveren.

Medestanders scharen zich achter Trump

Hoewel de winst van Biden in de VS en daarbuiten over het algemeen geaccepteerd wordt, zijn er nog hooggeplaatste Republikeinen die de president steunen in zijn beschuldigingen van fraude.

Op maandag zei Mitch McConnell, leider van de Republikeinse meerderheid in de Senaat, dat Trump "honderd procent in zijn recht staat" om de uitslag van de verkiezingen in twijfel te trekken. "Onze instituties zijn hiervoor gebouwd: als iemand zorgen heeft over de rechtvaardigheid van het proces, kan dat onderzocht worden. Uiteindelijk komt daar dan een conclusie uit."

Bill Barr, de Amerikaanse minister van Justitie en een trouwe bondgenoot van de president, spoorde maandag in een interne memo zijn eigen federale aanklagers aan om "serieuze beschuldigingen van verkiezingsfraude" te onderzoeken. Daarbij noemde hij echter geen concrete voorbeelden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl