Phillip Cocu en Wayne Rooney
NOS Voetbal

Cocu's dagen lijken geteld bij Derby: 'Geen goed moment voor interview'

"Als je het niet erg vindt, geef ik op dit moment liever geen interview. Ik vind het geen goed moment. We hebben hier genoeg om ons druk om te maken en gaan zo trainen."

De situatie bij Derby County is zo nijpend onder coach Phillip Cocu dat ook reservekeeper Kelle Roos de rust probeert te bewaren, een dag nadat zijn club naar de laatste plaats is gezakt in het Championship, het tweede niveau in Engeland.

Alles zit tegen voor Cocu

Voor Cocu zit dit seizoen alles tegen. Hij zit de komende tijd in quarantaine, het geld is op bij de club, belangrijke spelers ontbreken met blessures, sterspeler Wayne Rooney is uit vorm en van de elf duels gingen er zeven verloren. De Daily Mail schrijft dan ook dat Cocu's dagen geteld zijn bij Derby.

Volgens de Engels krant kost het Derby 4,4 miljoen euro om Cocu's contract af te kopen. Sjeik Khaled bin Zayed Al Nahyan uit Abu Dhabi staat op het punt de club over te nemen en hij zou het oordeel over de Nederlandse trainer moeten vellen.

Cocu werd vorig jaar zomer de eerste buitenlandse trainer ooit van Derby County. Er waren grote plannen voor een terugkeer naar de Premier League en daar paste de toevoeging van Rooney als speler-coach ook bij.

Derby werd afgelopen seizoen tiende in de competitie en opeens bleek het geld op te zijn. Omdat Cocu dit seizoen daardoor veel met jeugdspelers moest werken, was er lang begrip voor de mindere resultaten. Maar nu lijkt de maat toch vol te zijn.

Rooney op het middenveld biedt ook geen soelaas

De keuze om Rooney van de aanval naar het middenveld te halen, leverde zondag niets op bij Barnsley: er werd met 2-0 verloren. "Na elf wedstrijden kunnen we het niet meer over foutjes hebben. Iedereen bij de club moet bij zichzelf te rade gaan", zei assistent-coach Liam Rosenior na afloop.

Rosenior zat als hoofdcoach op de bank, omdat Cocu thuis in quarantaine moest vanwege zijn contact met algemeen directeur Stephen Pearce, die donderdag positief testte op het coronavirus.

"Ik vind het erg moeilijk dat ik er als coach niet kan zijn om mijn spelers te steunen, helemaal in de situatie waarin we nu zitten", schreef Cocu voor de wedstrijd op zijn Instagram-pagina.

Op 21 november is pas de eerstvolgende wedstrijd weer voor Derby. In de tussentijd kan er veel gebeuren bij de club, die in 2008 voor het laatst in de Premier League speelde.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl