Phillip Cocu op de bank bij Derby County
NOS Voetbal

Missie Cocu mislukt: Derby County kan niet meer promoveren

Phillip Cocu kan zich met Derby County gaan voorbereiden op een nieuw seizoen in het Championship. Zondag speelt Derby County tegen de kersverse kampioen Leeds United in de wetenschap dat het zelf niet meer voor promotie in aanmerking komt.

Na de midweekse nederlaag tegen directe concurrent Cardiff City (2-1) waren de kansen van Derby County op deelname aan de play-offs om een plek in de Premier League al minimaal.

Omdat de club uit Wales zaterdag met 3-1 won bij Middlesbrough, is de zesde plaats (de minimale positie voor plaatsing voor de play-offs) voor Derby definitief onbereikbaar geworden. De club van Cocu staat nu twaalfde.

'Ook volgend seizoen trainer in Derby'

Derby County, in 1972 en 1975 nog kampioen van Engeland, speelde in 2008 voor het laatst op het hoogste niveau.

Onder Frank Lampard miste Derby vorig seizoen op een haar de felbegeerde promotie. In de finale van de play-offs op Wembley was Aston Villa met 2-1 te sterk, mede door een treffer van Anwar El Ghazi.

Cocu (rechtsonder) en assistent Chris van der Weerden (midden-onder) op de bank van Derby County tijdens het duel met Nottingham Forest

Cocu nam het afgelopen zomer over van Lampard. In januari voegde hij bovendien Wayne Rooney toe aan zijn selectie, maar een zwakke reeks na de coronapauze deed hem de das om.

"Als we de play-offs om promotie nog kunnen halen, gaan we daarvoor", zei Cocu in februari. "Maar ook als we die niet halen ben ik hier volgend seizoen gewoon trainer".

Verslaggever Martin Vriesema ging in februari, voor de coronacrisis, op bezoek bij Phillip Cocu in Derby.

Cocu bouwt bij Derby County: ‘Wil Premier League meemaken’

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl