De uitzending van 28 oktober: Is er een plan voor na de hamer? / 'Gelazer' door Nederlands bootcertificaat / Hoogbegaafden zoeken onderwijs

Is er een plan voor na de hamer?

De Tweede Kamer is vandaag weer bijgepraat over het coronavirus, door onder anderen Ernst Kuipers van het Landelijk Netwerk Acute Zorg en Jaap van Dissel van het RIVM. Ook is er een debat over de coronacrisis.

Gisteravond zeiden premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge dat de huidige maatregelen tot in december blijven gelden. Heeft het kabinet wel een goed plan voor na 'de hamer'? De eerste teststraten, cruciaal voor de fase na de lockdown, worden pas eind november geopend. We spreken politiek verslaggever Arjan Noorlander.

'Rutte probeert twee onverenigbare boodschappen te verkondigen'

Problemen met registratie pleziervaartuigen

Er is heisa rond een officieel Nederlands certificaat voor plezierjachten. Tientallen Nederlandse zeilboten zijn deze zomer aan de ketting gelegd in Italiaanse wateren.

Het certificaat moet dienen als eigendomsbewijs en garandeerde eigenaren jarenlang een zorgeloze vakantie. Nu zorgt het juist voor problemen met de Zuid-Europese autoriteiten. Hoe dat zit horen we van verslaggever Siebe Sietsma.

Nederlands bootpaspoort 'zorgt voor gelazer' in andere landen

Onvoldoende passend onderwijs voor hoogbegaafde kinderen

Ouders van hoogbegaafde kinderen hebben vaak moeite om passend onderwijs te vinden voor hun kinderen. Ze reizen uren per dag naar een geschikte school, betalen veel geld voor aangepaste klassen, of zeggen hun baan op om kinderen zelf les te kunnen geven. Ouders gaan nu zelfs een zaak aanspannen bij het College voor de Rechten van de Mens met de hoop dat hoogbegaafdheid als 'handicap' wordt geclassificeerd en daardoor scholen de boel serieuzer nemen.

'Ik raakte m'n werk kwijt, want ik had een hoogbegaafd kind dat thuiszat'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl