NOS Voetbal

Rashford schiet United uit het niets langs PSG, Chelsea en Sevilla scoren niet

Paris Saint-Germain heeft zich in de eerste speelronde van de Champions League thuis laten aftroeven door Manchester United. De verliezend finalist van vorig jaar verdiende meer, maar verloor met 2-1. In groep E kwamen Chelsea en Sevilla niet tot scoren.

Marcus Rashford schreeuwt het uit als hij United langs PSG heeft geschoten

United kwam halverwege de eerste helft op voorsprong na een makkelijk gegeven penalty. Bruno Fernandes miste in eerste instantie, maar mocht opnieuw aanleggen omdat doelman Keylor Navas te vroeg van zijn lijn kwam.

Met Mitchel Bakker als invaller had PSG vervolgens het betere van het spel, maar pech in de afronding bij schoten van Kylian Mbappé, Neymar en Layvin Kurzawa. Kort na rust kwam de verdiende gelijkmaker toen Anthony Martial in eigen doel kopte.

PSG was vervolgens op zoek naar meer, maar miste opnieuw veel kansen. In de slotfase schoot Marcus Rashford United uit het niets naar de overwinning. Donny van de Beek mocht als invaller vlak na de goal zijn ploeg helpen de winst over de streep te trekken.

Angeliño steelt de show

Bij de andere wedstrijd in groep H werd Angeliño de grote man aan de zijde van RB Leipzig. In Duitsland werd Istanbul Basaksehir met 2-0 verslagen. De voormalig speler van PSV en NAC Breda maakte voor rust beide doelpunten.

Angeliño viert zijn tweede treffer

Met name de eerste was van grote schoonheid. De linksback controleerde een hoge bal van Kevin Kampl op 'Bergkampiaanse wijze' en schoot vervolgens knap raak. Justin Kluivert viel een kwartier voor tijd in bij Leipzig.

Geen goals voor De Jong en Ziyech

Op Stamford Bridge hielden Chelsea en Sevilla elkaar in evenwicht. Met Luuk de Jong in de basis en Hakim Ziyech als invaller waren er genoeg kansen voor beide ploegen, maar tot een doelpunt kwam het niet.

Sevilla had het beste van het spel. De Spanjaarden lieten de bal soepel rond gaan en voor rust was Nemanja Gudelj met een kopbal dicht bij de 0-1. Na rust ging een volley van Joan Jordán maar net over. Timo Werner miste namens de Londenaren.

Hakim Ziyech

In de groep van Chelsea en Sevilla speelde Stade Rennes voor het oog van vijfduizend toeschouwers met 1-1 gelijk tegen FC Krasnodar. Beide ploegen maakten hun debuut in de Champions League. Tonny Vilhena speelde de gehele wedstrijd namens de Russen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl