Antony mist het duel met Liverpool
NOS VoetbalAangepast

Ten Hag mist Antony tegen 'beste ploeg ter wereld' Liverpool

Ajax-trainer Erik ten Hag kan woensdag in de Champions League-wedstrijd tegen Liverpool niet beschikken over Antony. De Braziliaanse aanvaller is niet fit, zo werd bekend vlak voor de persconferentie op dinsdag.

Wat er precies aan de hand is, mag Ten Hag omwille van de privacywetgeving niet zeggen. Een aderlating voor Ajax, omdat de aankoop dit seizoen al direct liet zien dat hij van waarde is voor het elftal.

In de eerste groepswedstrijd van het nieuwe Champions League-seizoen wacht Ajax een zware kluif. "Liverpool is voor mij de beste ploeg in de wereld. Als je de Champions League wint en een jaar later de Premier League, toon je dat aan", aldus Ten Hag.

Ten Hag vindt Liverpool nog steeds 'beste ploeg ter wereld'

De Ajax-coach ging ook in op de afwezigheid van de geblesseerde Virgil van Dijk, normaal gesproken rots in de branding achterin bij Liverpool. "Ze hebben een selectie die tegenvallers kan opvangen, maar als Van Dijk wegvalt, wordt de ploeg er niet beter op."

Moedig Ajax

In een lege Johan Cruijff Arena wil Ten Hag, die ook Jurriën Timber moet missen (niet wedstrijdfit), een moedig Ajax zien. "We moeten zelfvertrouwen uitstralen. We zijn ook goed op weg, de ploeg staat aardig."

Een van de vraagtekens voor woensdag is de positie van Dusan Tadic. De aanvoerder kende sterke periodes als centrumspits, maar speelt dit seizoen vanaf de linkerkant. Veel fans zien hem liever in de punt van de aanval.

"Of ik morgen in de spits sta? Ik weet het niet", aldus Tadic, die een open duel verwacht. "We willen allebei snel druk zetten naar voren, met goed voetbal. Dus dat wordt mooi om te zien."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl