Een uitgelaten Ross Barkley viert zijn winnende doelpunt

Aston Villa na zege op Leicester nog altijd zonder averij in Premier League

Aston Villa blijft het opmerkelijk goed doen in de Premier League. De nummer zeventien van vorig seizoen sloot de uitwedstrijd tegen Leicester City af met een 1-0 zege en is met twaalf punten uit vier wedstrijden nog de enige ploeg zonder averij in de Engelse competitie. Koploper Everton heeft één punt meer, maar ook één duel meer gespeeld.

Aston Villa, dat twee weken geleden landskampioen Liverpool met 7-2 vernederde, sloeg pas diep in de extra tijd toe. De van Chelsea gehuurde Ross Barkley verraste doelman Kasper Schmeichel met een laag schot vanaf een meter of 25 in de uiterste hoek.

Daarmee bezorgde hij niet alleen zijn werkgever drie punten en de beste competitiestart in negentig jaar, maar voorkwam hij ook dat er voor het eerst dit seizoen een Premier League-wedstrijd in 0-0 eindigde.

Tottenham blameert zich

Eerder op de dag blameerde Tottenham Hotspur zich door in eigen huis tegen West Ham United een 3-0 voorsprong te verspelen. Dankzij twee treffers van Harry Kane en eentje van Son Heung-min leken de Spurs al na een kwartier de buit binnen te hebben.

Gareth Bale maakt zich gereed voor zijn invalbeurt bij de Spurs

Tot de 82ste minuut was er inderdaad ook geen vuiltje aan de lucht, maar via Fabián Balbuena en een eigen doelpunt van oud-Ajacied Davinson Sánchez kwamen de gasten terug tot 3-2. In de vierde minuut van de extra tijd maakte invaller Manuel Lanzini de sensatie compleet.

Rentree Bale

Bij Tottenham werd basisspeler Steven Bergwijn in de 72ste minuut gewisseld. Zijn vervanger was Gareth Bale, die na zeven seizoenen Real Madrid zijn rentree maakte bij de club uit Londen.