Almere City-speler Oussama Bouyaghlafen

Almere City speelt gelijk in Den Bosch en verzuimt koppositie te pakken

Almere City heeft donderdagavond verzuimd de koppositie in de Keuken Kampioen Divisie te pakken. De nummer twee van de ranglijst speelde met 1-1 gelijk bij FC Den Bosch. Na vanavond staat Almere één punt achter NAC Breda.

Het treffen tussen FC Den Bosch en Almere City stond oorspronkelijk twee weken geleden op het programma, maar coronabesmettingen bij beide teams gooiden toen roet in het eten.

Almere City begon sterk aan de wedstrijd in Den Bosch en na krap een kwartier spelen kwamen de bezoekers op voorsprong dankzij een oude bekende van de thuisploeg.

Oussama Bouyaghlafen kopte een voorzet van Faris Hammouti in de verre hoek achter doelman Wouter van der Steen. De 22-jarige aanvaller van Almere City maakte in 2016 zijn profdebuut bij Den Bosch en maakte afgelopen zomer de overstap naar de club uit Almere.

Grote kans Den Bosch

Den Bosch kroop vervolgens wat meer uit z'n schulp en kreeg in de eerste helft een enorme kans op de gelijkmaker. Romano Postema schoof de bal het zestienmetergebied in, maar Frank Sturing verzuimde binnen te tikken.

Vlak na rust was het wel raak voor Den Bosch. Invaller Rik Mulders zette de bal voor, waarna Frederik Helstrup de bal ongelukkig in eigen doel werkte.

Zowel Den Bosch als Almere kreeg nog kansen op de winnende treffer, maar kwam niet meer tot scoren.