liveblog
NOS SportAangepast

Tatoeage voor Renault-baas na podiumplaats Ricciardo

  • Verstappen startte vanaf P3
  • Bottas na 20 ronden naar de kant
liveblog gesloten

Einde blog

Bedankt voor het volgen van ons blog. Fijne avond!

Finishverslag

Wedstrijdverslag: Hamilton evenaart Schumacher met 91ste zege, Verstappen tweede

Lewis Hamilton heeft met zijn 91ste overwinning in de Formule recordhouder Michael Schumacher geëvenaard. De Brit boekte bij de GP Eifel zijn zevende zege van dit seizoen, met Max Verstappen in zijn kielzog.

Uitslag van de race

Hamilton en Schumacher

Een mooi moment tijdens een interview met winnaar Hamilton. De Brit, die nu net zoveel GP-zeges als Michael Schumacher heeft, krijgt uit de handen van Schumachers zoon Mick een oude helm van de Duitser.

Lewis Hamilton en Mick Schumacher

Ricciardo: 'Voelt als eerste keer'

"Het voelt als mijn eerste podium. Het is 2,5 jaar geleden", aldus Daniel Ricciardo na zijn podiumplaats. Ook komt de tatoeage van zijn teambaas ter sprake.

"Het gaat gebeuren. We moeten gaan nadenken over wat het gaat worden. Het zal iets worden met mij, maar ook iets met Duitsland."

60/60: Hamilton wint, Verstappen snelste

Lewis Hamilton wint in Duitsland en pakt zo zijn 91ste zege in zijn indrukwekkende carrière. Hij evenaart daarmee het record van zevenvoudig wereldkampioen Michael Schumacher.

Verstappen pakt in de laatste ronde ook nog eens een extra punt door de snelste rondetijd neer te zetten. Zes duizendsten sneller dan de tijd die Hamilton even daarvoor had neergezet.

En... Daniel Ricciardo pakt de derde plaats. En dat zorgt voor gemengde gevoelens bij teambaas Cyril Abiteboul. De Fransman heeft met Ricciardo een weddenschap afgesloten dat hij een tatoeage moet nemen die Ricciardo mag uitkiezen.

Feest bij het team van Lewis Hamilton

53/60: Hamilton loopt uit

Het heeft er alle schijn van dat Lewis Hamilton zijn 91ste zege in de Formule 1 gaat pakken. De Brit heeft inmiddels 3,2 seconden voorsprong op Verstappen, die zelf uit is gelopen op Daniel Ricciardo.

51/60: Stand van zaken

Stand top-6

# Coureur
1. Lewis Hamilton (Mercedes)
2. MAX VERSTAPPEN (Red Bull)
3. Daniel Ricciardo (Renault)
4. Sergio Perez (Racing Point)
5. Carlos Sainz (McLaren)
6. Charles Leclerc (Ferrari)

50/60: We rijden weer

De safetycar is naar binnen en de coureurs mogen weer. Hamilton neemt meteen wat voorsprong op Verstappen, die alle mogelijke moeite moet doen om Daniel Ricciardo van zich af te houden.

44/60: Hamilton en Verstappen naar binnen

De safetycar zorgt ervoor dat iedereen naar binnen gaat voor nieuwe banden. Verstappen en Hamilton schakelen voor de laatste rondjes over op de zachte, snellere, rode band. En vanwege de safetycar kan Verstappen het gat met Hamilton dichten. Wat kan de Nederlander nog in de slotfase?

44/60: Norris valt uit

Hij had al enige tijd problemen met zijn auto en moest de derde plek al verlaten. Na 44 rondjes begeeft zijn motor het definitief en moet hij de strijd staken. De safetycar op de baan.

36/60: Stand van zaken

Stand top-6

# Coureur
1. Lewis Hamilton (Mercedes)
2. MAX VERSTAPPEN (Red Bull)
3. Daniel Ricciardo (Renault)
4. Sergio Perez (Racing Point)
5. Carlos Sainz (McLaren)
6. Charles Leclerc (Ferrari)

27/60: Hamilton loopt iets uit

De Brit loopt een paar tienden per ronde uit op de Nederlander. Het verschil is nu 4,4 seconden in het voordeel van Hamilton. Achter Verstappen rijdt Lando Norris op 45 seconden.

Lewis Hamilton en Max Verstappen

24/60: Albon moet strijd staken

De teamgenoot van Max Verstappen krijgt een tijdstraf van vijf seconden nadat hij een botsing veroorzaakte met Daniil Kvyat. De Thai lijkt naar binnen te komen om die straf te ondergaan, maar hij stapt uit zijn bolide en moet de strijd staken.

Even daarvoor moet ook Esteban Ocon noodgedwongen stoppen vanwege een technisch probleem.

21/60: Stand van zaken

Stand top-6

# Coureur
1. Lewis Hamilton (Mercedes)
2. MAX VERSTAPPEN (Red Bull)
3. Lando Norris (McLaren)
4. Sergio Perez (Racing Point)
5. Esteban Ocon (Renault)
6. Carlos Sainz (McLaren)

19/60: Einde wedstrijd voor Bottas

De motorproblemen zijn te veel voor Bottas om nog door te rijden. De Fin moet noodgedwongen naar binnen en zijn auto parkeren.

18/60: Bottas in de problemen

De Fin zegt dat hij geen vermogen meer heeft en hij verliest meteen twee plaatsen. Even afwachten of hij verder kan.

17/60: Hamilton en Verstappen naar binnen

De twee komen naar binnen tijdens een virtual safety car, daardoor verliezen ze zo min mogelijk tijd. Verstappen wint zelfs wat tijd door een snellere stop te maken.

15/60: Russell eerste uitvaller

George Russell moet de strijd staken nadat hij door Kimi Raikkonen van de baan wordt gereden. De Brit houdt een lekke band over aan de aanrijding en zet zijn auto aan de kant.

14/60: Foutje Bottas

De leider in de wedstrijd verremt zich en ziet ploeggenoot Lewis Hamilton voorbij komen. De Fin moet naar binnen voor nieuwe banden en ziet ook Verstappen dichterbij komen. De Nederlander gaat naar P2.

12/60: Hülkenberg naar P13

Inmiddels is Nico Hülkenberg bezig aan een indrukwekkende invalrace. De Duitser, die begon als 20ste, ligt inmiddels dertiende.

11/60: Verstappen snel naar binnen?

Over de boordradio hoort Max Verstappen dat Daniel Ricciardo op 18 seconden achter hem ligt. "Bijna genoeg voor een stop." Komt de Nederlander snel naar binnen?

8/60: Stand van zaken, Ricciardo is Leclerc voorbij

Stand top-6

# Coureur
1. Valtteri Bottas (Mercedes)
2. Lewis Hamilton (Mercedes)
3. MAX VERSTAPPEN (Red Bull)
4. Daniel Ricciardo (Renault)
5. Charles Leclerc (Ferrari)
6. Lando Norris (McLaren)

6/60: Leclerc heeft het moeilijk

Charles Leclerc kan het tempo van Verstappen en de Mercedessen niet bijhouden en moet alle zeilen bijzetten om Daniel Ricciardo van P4 af te houden. De Australiër heeft echter het voordeel van de DRS en lijkt hem binnen een paar rondjes te overvleugelen.

1/60: de lichten zijn uit

Heel even leek Verstappen zijn plek af te moeten staan aan Charles Leclerc, maar de Nederlander blijft de Ferrari-coureur voor.

Achter de twee heeft Alexander Albon veel moeite zijn auto op de baan te houden en hij moet meteen in duel om zijn zesde plaats te behouden.

Valtteri Bottas rijdt meteen een beetje weg bij Hamilton en Verstappen.

Valtteri Bottas leidt de dans vlak na de start van de GP van de Eifel

Interessante race

Zoals verslaggever Louis Dekker al aangaf kan het vandaag meerdere kanten op. Het is koud op de Nürburgring, wat ervoor zorgt dat de lagere bandentemperatuur voor problemen kan gaan zorgen. Daarnaast hebben de teams weinig kunnen testen omdat vrijdag de eerste twee vrije trainingen niet doorgingen. En hoewel het er nu niet naar uitziet zo het ook zomaar kunnen gaan regenen.

Vooruitblik: Op de Ring in 'het Siberië van Duitsland' hangen verrassingen in de lucht

René de Boer op de Nürburgring

Voor het eerst sinds 2013 is er weer een grand prix op de Nürburgring. Twee derde van het deelnemersveld rijdt er voor het eerst met een Formule 1-auto, maar voor René de Boer heeft het circuit in de Eifel geen geheimen.

De in Duitsland woonachtige Nederlander is freelance autosportjournalist en pr-functionaris in de mondiale autosport. Hij maakt deel uit van het persteam van het Duits toerwagenkampioenschap DTM en heeft in die hoedanigheid vaak op de Nürburgring gewerkt. Hij is er al 25 jaar kind aan huis.

Zo ging de kwalificatie

Max Verstappen zal zondag bij de Grand Prix van de Eifel in Duitsland starten vanaf een derde plek.

De Nederlander was tijdens de kwalificatie op de Nürburgring in de eerste sessie de snelste, zette in de tweede sessie de tweede tijd neer, maar moest in de beslissende derde sessie op het laatste moment Mercedes-coureurs Lewis Hamilton (tweede) en Valtteri Bottas (eerste) voor laten gaan.

Hülkenberg vervangt zieke Stroll op Nürburgring

Een bekend gezicht in een van de Racing Points vandaag. Lance Stroll voelde zich gisteren voor de derde vrije training niet zo lekker en werd tijdens de kwalificatie vervangen door Nico Hülkenberg. De Duitser verving eerder dit jaar Sergio Pérez bij de twee grands prix op Silverstone toen de Mexicaan enige tijd uit de roulatie was vanwege besmetting met het coronavirus.

Nico Hülkenberg tijdens het raceweekend van de GP van de Eifel

Geen F1-debuut Mick Schumacher vanwege mist op Nürburgring

Mick Schumacher op de Nürburgring

Vrijdag zou Mick Schumacher, de zoon van zevenvoudig wereldkampioen Michael, zijn officiële debuut maken in de Fromule 1. Hij zou als gaan testen voor het team van Alfa Romeo, maar dichte mist gooide roet in het eten.

De startopstelling

De startopstelling voor de GP van de Eifel

Stand van zaken in het WK

WK-stand

# Coureur Punten
1. Lewis Hamilton (Mercedes) 205
2. Valtteri Bottas (Mercedes) 161
3. Max Verstappen (Red Bull) 128
4. Lando Norris (McLaren) 65
5. Alexander Albon (Red Bull) 64
6. Daniel Ricciardo (Renault) 63
7. Charles Leclerc (Ferrari) 57
8. Lance Stroll (Racing Point) 57
9. Segio Perez (Racing Point) 56
10. Pierre Gasly (Alpha Tauri) 45

Welkom

Vandaag staat de elfde grand prix van het seizoen op het programma. Op de Nürburgring wordt de Grand Prix van de Eifel verreden. In 2013 werd er voor het laatst een F1-race verreden op het Duitse circuit.

Lichten uit: 14.10 uur

Rondes: 60

Pole: Valtteri Bottas

Max Verstappen: P3