De Nürburgring tijdens de eerste vrije training Reuters

Zonder dat er ook maar een meter werd gereden zijn de eerste twee vrije trainingen van de Grand Prix van de Eifel voorbij getrokken. Op een kletsnatte en mistige Nürburgring bleven alle Formule 1-bolides binnen tijdens de eerste twee sessies.

Dichte mist gooide roet in het eten. Vanwege het verminderde zicht moesten de medische helikopters aan de grond blijven waarna de organisatie besloot de auto's binnen te houden.

Vooral voor Mick Schumacher, zoon van zevenvoudig wereldkampioen Michael Schumacher, was het een hard gelag. De 21-jarige Duitser zou in de eerste sessie zijn debuut maken in de Formule 1, als testrijder voor Alfa Romeo.

Schumacher junior bedankte Alfa Romeo voor de kans die hij had gekregen om erbij te zijn, al was het uiteindelijk voor niks. "Deze ervaring heeft me veel geleerd over de processen binnen de Formule 1. Het spijt me voor de fans dat ik niet in actie heb kunnen komen, maar zo is het nu eenmaal."

Na het afblazen van de eerste sessie werd 's middags ook de tweede vrije training geschrapt. De teams kunnen alleen zaterdagmiddag (12.00 uur) nog een keer trainen voordat zaterdagmiddag om 15.00 uur de kwalificatie op het programma staat.

Mick Schumacher op de Nürburgring AFP

Schumacher staat op het punt om kampioen te worden in de Formule 2, maar de Duitser staat niet te boek als supertalent.

"Mick is een vrij trage leerling. Waar anderen dingen snel oppikken, doet Schumacher er meestal een jaartje langer over. Zijn autosportloopbaan is wat dat betreft het tegenovergestelde van Max Verstappen", aldus Formule 1-verslaggever Louis Dekker.

"Daar staat tegenover dat Mick in zijn tweede jaar in de Formule 3 en Formule 2 altijd een sprong maakt en betrouwbaarheid dan koppelt aan prima prestaties. Hij toont aan dat je autosport kunt leren."

Dekker verwacht dat Schumacher een glansrijke carrière kan hebben. Mede dankzij, maar ook ondanks zijn achternaam. "Dat heeft hem natuurlijk wel geholpen de afgelopen jaren, maar het was en is ook ballast."

Zoon van

"Onderschat niet hoe zwaar het is om de zoon van en zevenvoudig kampioen te zijn, nog even los van de tragiek die vader Michael trof. Mick gaat daar vooralsnog geweldig mee om. De druk op hem was al groot, maar wordt de komende jaren enorm. Vriend en vijand zal hem toch vergelijken met zijn vader."

Schumacher gaat naar alle waarschijnlijkheid wel in de Formule 1 terechtkomen denkt Dekker. "Hij is niet de beste coureur, maar voor de sport is het heel waardevol als de naam Schumacher terugkeert. Hij is weliswaar Ferrari-protégé, maar om dat te worden en te blijven is de achternaam niet genoeg. Hij heeft zich dus al bewezen."

"Mick Schumacher zal niet het niveau van zijn vader halen, maar ik verwacht dat hij aardig mee kan komen in de koningsklasse. Noteer hem maar bij Alfa Romeo voor volgend seizoen."

Bij de GP van de Eifel worden voor het eerst weer toeschouwers toegelaten Reuters

STER reclame