Een medewerker van het UMC Utrecht onderzoekt een corona-sneltest

De uitzending van 7 oktober: Is sneltest een doorbraak? / 'Geef koloniale roofkunst terug' / Houdt Trump zijn trouwste achterban?

Eerste corona-sneltesten goedgekeurd

De eerste twee van vijf corona-sneltesten die in Nederland onderzocht worden op hun betrouwbaarheid, zijn geslaagd voor dat toelatingsexamen. De sneltesten hebben een kwartier nodig om aan te geven of iemand besmet is met het coronavirus. Dat maakte minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid vandaag bekend bij een werkbezoek aan het Amphia Ziekenhuis in Breda.

Daar is een van de beide testen de afgelopen tijd gevalideerd. De andere is goedgekeurd na onderzoek in het UMC Utrecht. Beide sneltesten worden de komende tijd verder onderzocht op hun bruikbaarheid.

Is dit de grote doorbraak in het testbeleid? We spreken met artsen-microbioloog Marije Hofstra en Marc Bonten.

Sneltest grote doorbraak in testbeleid?

Advies: koloniale roofkunst onvoorwaardelijk teruggeven

Het is een worsteling voor veel musea: koloniaal erfgoed in hun collecties. De Raad voor Cultuur stelt vandaag in een advies aan minister Ingrid van Engelshoven dat Nederland alle koloniale stukken, waarvan redelijk zeker kan worden aangetoond dat de herkomstlanden deze onvrijwillig zijn kwijtgeraakt, onvoorwaardelijk moet teruggeven.

Lilian Goncalves is vanavond te gast. Zij komt vertellen over de uitkomsten van de commissie die zij heeft geleid over koloniaal erfgoed. Ook spreken we met de Stijn Schoonderwoerd, directeur van het Nationaal Museum van Wereldculturen, en Jan de Hond, conservator bij de afdeling geschiedenis van het Rijksmuseum. Wat vinden zij van het advies?

Directeuren niet bang voor lege musea na advies over koloniale roofkunst

Behoudt Trump zijn trouwste achterban?

Vannacht is het debat tussen de Amerikaanse vicepresident Mike Pence en de Democratische vicepresidentskandidaat Kamala Harris. Met zijn uitgesproken standpunten over christelijke waarden is Pence voor veel Amerikaanse evangelisten de reden om de Republikeinse Partij te steunen.

80 procent van de 'evangelicals' stemde bij de vorige verkiezingen dan ook op Donald Trump. Kan hij in november weer op de onvoorwaardelijke steun van zijn trouwste achterban rekenen? In de uitzending een reportage.

Behoudt Trump zijn trouwste achterban?

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl