Joel Zwarts (links) en Danny Verbeek (rechts) in duel

Seuntjens leidt de Graafschap in slotfase langs Excelsior; eerste zege TOP Oss

De Graafschap heeft op de valreep een 2-1 zege geboekt bij Excelsior, dat ruim een uur met een man minder speelde. Invaller Ralf Seuntjens wist zijn ploeg in extremis langs het Rotterdamse tiental te schieten.

Mohamed Hamdaoui zette De Graafschap binnen drie minuten op voorsprong uit een vrije trap. Een kwartier later was het weer gelijk, toen Reuven Niemeijer na hands van Toine van Huizen vanaf de penaltystip mocht scoren.

Halverwege de eerste helft verloor Excelsior Brandon Ormonde-Ottewill, die rood kreeg nadat hij de doorgebroken Daryl Van Mieghem gevloerd had. Na het wegzenden van de verdediger was De Graafschap de baas op het veld, maar de Doetinchemmers konden het overwicht lang niet in doelpunten uitdrukken.

Rood voor Brandon Ottewill.

Er waren kansen voor Hamdaoui, Johnatan Opoku, Elmo Lieftink en Rick Dekker, maar keer op keer lag of stond de uitblinkende doelman Alessandro Damen in de weg. Vlak voor het einde schoot Seuntjens echter wel raak, waarna de invaller in de extra tijd ook nog tegen de lat kopte.

Dankzij de winst staan de 'Superboeren' nu op de derde plaats, met zes punten achterstand op koploper NAC Breda en een wedstrijd minder gespeeld. Excelsior blijft dertiende.

Grote schoonheid

Later op de avond speelde hekkensluiter TOP Oss tegen het een plek hoger gepositioneerde FC Dordrecht. In het Frans Heesenstadion wisten de Ossenaren voor het eerst dit seizoen te winnen. Dankzij treffers van Kyvon Leidsman en Dennis van der Heijden werd het 2-0.

De laatste goal was van grote schoonheid. Van der Heijden werd vlak voor tijd onreglementair tegen de grond gewerkt, waarna de spits met de toegekende vrije trap vanaf een meter of vijftig doel trof.