Sydney van Hooijdonk viert zijn hattrick van NAC Breda

Van Hooijdonk jr. schittert weer bij koploper NAC

NAC Breda blijft na de zesde speelronde in de eerste divisie zonder puntenverlies. De koploper uit Breda won onder anderen dankzij een hattrick van Sydney van Hooijdonk met 4-0 van Jong Ajax.

Van Hooijdonk zette NAC na 9 minuten op 1-0 dankzij een benutte strafschop na een handsbal van Terrence Douglas en kopte in de 32ste minuut de fraaie 2-0 binnen na een voorzet van Mounir El Allouchi.

NAC had ook na rust het betere van het spel en kwam in het slotkwartier dankzij een intikker Van Hooijdonk op 3-0. Nick Venema, die eerder met een harde volley de paal al had getroffen, maakte de 4-0 door de bal langs doelman Dominik Kotarski in de korte hoek de schieten.

Van Hooijdonk deelt dankzij zijn drie goals nu met Elías Már Ómarsson van Excelsior de koppositie van de topscorerslijst. Beiden staan op zeven goals.

NAC komt dankzij de zege op 18 punten uit 6 wedstrijden. Jong Ajax is de nummer 14 met 6 punten uit 6 wedstrijden.