Alexander Zverev
NOS SportAangepast

Zverev verliest en schokt Roland Garros met ziekmelding, Thiem ontsnapt

Het was een bewogen dag op Roland Garros. Naast de uitschakeling van Kiki Bertens en Simona Halep bij de vrouwen, dolf bij de mannen Alexander Zverev het onderspit. Rafael Nadal, Dominic Thiem en Diego Schwartzman wonnen wel.

Vooral over Zverev werd veel nagepraat. Niet zozeer over zijn nederlaag (3-6, 3-6, 6-4, 3-6) tegen het 19-jarige Italiaanse talent Jannik Sinner, maar wel over wat de verliezend US Open-finalist na afloop zei.

Corona of niet?

De Duitser meldde - middenin de coronabubbel - opeens dat hij ziek was. "Sinds mijn vorige partij ben ik ziek. Ik kan niet goed ademen en 's avonds had ik koorts." Op 29 september werd hij voor het laatst op corona getest.

Zverev: 'Wat kan ik zeggen? Ik voel me heel ziek'

Sinner neemt het in de kwartfinales op tegen Rafael Nadal. De twaalfvoudig toernooiwinnaar maakte met harde hand een einde aan de opmars van Sebastian Korda: 6-1, 6-1, 6-2.

Korda is de 20-jarige zoon van Petr Korda (winnaar Australian Open in 1998) en Regina Rajchrtová (achtste finales US Open in 1989 en 1991) en idolaat van Nadal. Zijn kat heet niet voor niets 'Rafa'.

Thiem moet alle zeilen bijzetten

Dominic Thiem moest alle zeilen bijzetten om voor het vijfde jaar op rij de laatste acht te halen in Parijs. De winnaar van de US Open worstelde zich met 6-4, 6-4, 5-7, 3-6, 6-3 langs Hugo Gaston.

Dominic Thiem had het moeilijk

Net als tegen Stan Wawrinka slaagde Gaston erin het ritme van zijn opponent te ontregelen door met buitengewoon veel variatie te spelen. Bovendien bracht de 20-jarige Fransman alles terug.

Thiem werd er bij vlagen wanhopig van, maar hield het hoofd koel en sleepte alsnog de zege uit het vuur. Hij stuit nu op de Argentijn Diego Schwartzman, die de Italiaan Lorenzo Sonego met 6-1, 6-3, 6-4 aan de kant schoof.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl