1. Ga naar het menu
  2. Ga naar de inhoud
NOS Sport

Exit Bertens na ontluisterende nederlaag tegen qualifier Trevisan

Kiki Bertens is op Roland Garros in de vierde ronde blijven steken. De als vijfde geplaatste Nederlandse troef moest het in Parijs in twee sets afleggen tegen de Italiaanse Martina Trevisan, de nummer 159 van de wereld: 4-6, 4-6.

Pijnlijke nederlaag Bertens op Roland Garros tegen qualifier

De 26-jarige Trevisan was via de kwalificaties tot het hoofdtoernooi doorgedrongen en had daarin opzien gebaard door achtereenvolgens haar landgenote Camila Giorgi (die in de tweede set opgaf), de Amerikaanse belofte Cori Gauff en de Griekse Maria Sakkari uit te schakelen. Het Italiaanse bijtertje had in die laatste partij twee matchpoints op rij overleefd.

De 1,60 meter kleine Trevisan begon de partij in de wetenschap dat ze vorig jaar op het gravel in Charleston binnen een uur met 2-6, 1-6 naar huis was gestuurd door Bertens. Maar dat leek de underdog niet te deren op het winderige en trage Court Suzanne-Lenglen, waar de 28-jarige Bertens een moeilijke openingsfase beleefde.

Onnodige fouten

De als vijfde ingeschaalde Wateringse, die in 2016 haar doorbraak beleefde met een halvefinaleplaats in de Franse hoofdstad, worstelde met haar service en bewoog en timede matig. Ze reeg de onnodige fouten aaneen en keek al na 22 minuten tegen een 5-1 achterstand aan.

EPA
Martina Trevisan

Bertens rechtte echter de rug en leek meer vat te krijgen op de omstandigheden en het stugge spel van Tervisan, die elke mogelijkheid aangreep om de aanval te kiezen. Twee rebreaks op rij waren het resultaat, maar op 4-5 ging het op de eigen service alsnog mis voor Bertens. Op het tweede setpoint sloeg de Italiaanse toe.

Schepje agressiviteit

Die gooide er in de tweede set nog een schepje agressiviteit bovenop, waar Bertens geen adequaat antwoord op had. Mede dankzij twee dubbele fouten van Trevisan wist Bertens van 0-3 toch weer op 3-3 te komen, waarna het op 3-4 opnieuw stevig misging met de opslag van de nummer acht van de wereld (een break op 'love') en Trevisan voor de wedstrijd mocht serveren.

AFP
Kiki Bertens

Bertens brak zowaar terug, maar leverde vervolgens een belabberde servicegame af. Ze vocht zich van 0-40 nog terug tot 30-40, waarna op het derde matchpoint een lob van Trevisan precies op de lijn viel en het verhaal uit was voor Bertens.

"Ik weet niet wat me overkomt," lachte de winnares, die pas voor tweede keer in het hoofdschema van een grandslamtoernooi actief is. "Twee weken geleden begon ik hier nog aan de kwalificatie en nu sta ik bij de laatste acht."

Trevisan moet nu niet tegen Halep, maar tegen Swiatek

Trevisan treft in de kwartfinales niet Simone Halep, maar de Poolse Iga Swiatek die de titelfavoriete met opzienbarende cijfers uit het toernooi sloeg: 6-1, 6-2.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl