Tbs met dwangverpleging geëist voor bioscoopmoorden Groningen
In samenwerking met
RTV Noord
NOS Nieuws

Tbs met dwangverpleging geëist voor doden echtpaar in bioscoop Groningen

Het Openbaar Ministerie eist tbs met dwangverpleging tegen de man die ervan wordt verdacht dat hij in een bioscoop Groningen een echtpaar heeft doodgestoken.

Volgens het Pieter Baan Centrum is de 34-jarige Ergün S. niet toerekeningsvatbaar. Hij lijdt aan een schizofrene stoornis en handelde in een psychose. S. kan daarom geen gevangenisstraf krijgen, zegt de officier van justitie.

De officier gaat ervan uit dat S. het echtpaar, dat in de bioscoop schoonmaakte, in een opwelling doodde. Om die reden wordt de verdachte doodslag verweten, en geen moord.

Het OM bracht volgens RTV Noord verder naar voren dat het gevaarlijk kan zijn als S. terugkeert in de maatschappij. "De kans is groot dat S. het contact met de hulpverlening dan toch weer verbreekt. Dan kan zich een nieuwe psychose ontwikkelen, waardoor hij opnieuw gewelddadig kan handelen."

Verdachte kan zich niets herinneren

Het echtpaar van 55 en 56 jaar werd vorig jaar oktober in de bioscoop doodgestoken. S. had al maanden zijn medicatie niet geslikt, wel nam hij drugs.

De verdachte kan zich naar eigen zeggen het misdrijf niet herinneren. Hij heeft de beelden van de gebeurtenis gezien en ontkent dan ook niet dat hij het echtpaar heeft omgebracht.

Advertentie via Ster.nl