Op de plaats van aanhouding ligt ook de vermoedelijke, beschadigde rugzak van S., onder in beeld
NOS NieuwsAangepast

Man opgepakt voor bioscoopmoorden Groningen, slachtoffers zijn schoonmakers

De politie heeft een 33-jarige man aangehouden die wordt verdacht van de twee bioscoopmoorden in Groningen. Gisterochtend werden een 56-jarige man en een 55-jarige vrouw dood gevonden in een Pathé-bioscoop in de stad.

Het gaat om een echtpaar uit Slochteren dat schoonmaakte in de bioscoop. Volgens het AD heten ze Marinus en Gina en laten ze twee kinderen van in de 20 na.

Het stel werkte bij schoonmaakbedrijf Gom Hospitality. "Hun dood komt als een schok voor ons allen", schrijft het bedrijf in een verklaring. "Onze gedachten gaan uit naar de slachtoffers en hun nabestaanden."

Politie heeft geschoten

De verdachte werd aan de westkant van de stad aangehouden. Bij de aanhouding is geschoten, de verdachte is daarbij geraakt aan zijn benen. De politie moest naar eigen zeggen schieten, omdat hij een mes vasthield en een verdachte is van een ernstig geweldsmisdrijf. Hoe hij eraan toe is, is niet bekend. De aangehouden man is de enige verdachte.

Ergün S. is daarna onder politiebegeleiding naar het ziekenhuis gebracht, zegt de politie:

'Bij de arrestatie is geschoten'

S. is overmeesterd naast een tankstation. Een medewerker zegt dat hij meerdere schoten heeft gehoord. Het slachtoffer werd volgens hem ter plekke behandeld aan zijn verwondingen.

Volgens de medewerker van het tankstation verloor de verdachte veel bloed:

Getuige arrestatie verdachte bioscoopmoorden: 'Ik zag veel bloed'

De twee slachtoffers zijn gisteren gedood met een mes, melden politiebronnen aan De Telegraaf. De politie wil dit omwille van het onderzoek niet bevestigen.

Een familielid vertelt tegen het AD dat de politie denkt dat de verdachte de bioscoop is ingeslopen toen het vuilnis werd buitengezet. De lichamen zijn in het trappenhuis gevonden, de man op de eerste verdieping bij de roltrap, zijn vrouw een verdieping hoger.

"Het is afschuwelijk als zoiets gebeurt in je kleine dorpsgemeenschap. Deze gebeurtenis heeft een impact in de kleine dorpsgemeenschap van Slochteren", zegt de plaatselijke predikant tegen een verslaggever van Hart van Nederland. "Mensen beseffen dat ze kwetsbaar zijn. Deze mensen waren gewoon aan het werk, dit kan iedereen gebeuren."

Agenten doen sporenonderzoek bij het tankstation

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl