Twee lichamen aangetroffen in Groningse bioscoop 112Groningen.nl

In een bioscoop in het centrum van Groningen zijn vanochtend twee lichamen gevonden. De politie gaat uit van een misdrijf.

Hoe de slachtoffers om het leven zijn gekomen, is niet bekendgemaakt. Iets voor 09.30 uur kreeg de politie een melding, enige tijd later werden de lichamen gevonden in de Pathé-bioscoop aan het Gedempte Zuiderdiep. Het gaat om een van de grootste bioscopen in Noord-Nederland: het complex telt vier verdiepingen en negen zalen.

Direct na de vondst werd het gebouw door de politie uitgekamd. De overbuurman zei op NPO Radio 1 dat hij op de tweede verdieping mannen met witte pakken zag lopen. Op het dak liepen even later politiemensen met getrokken pistool, aldus de man.

Deze kapper zag politie met getrokken pistolen bovenop het dak:

Groningers na vondst lichamen: 'Politie liep met getrokken pistolen op het dak'

De politie heeft nog niet gezegd waar de lichamen zijn aangetroffen, maar spreekt het gerucht tegen dat ze in een parkeergarage lagen. Volgens de politie weet nu alleen de dader nog hoe de mensen zijn omgekomen en waar dat is gebeurd en wordt dit daarom niet bekendgemaakt.

Verschrikkelijk nieuws

Pathé laat weten dat de bioscoop in Groningen vandaag en morgen dichtblijft. "Onze gedachten gaan uit naar de slachtoffers en hun familie", schrijft het bedrijf op Facebook.

RTV Noord meldt dat een deel van het Gedempte Zuiderdiep nog steeds is afgesloten voor verkeer. Eerder werd ook onderzoek gedaan in de parkeergarage bij de bioscoop, maar die is weer open.

STER reclame