Mo Hamdaoui viert zijn treffer

De Graafschap herstelt zich van zeperd, gelijkspel bij Volendam-Go Ahead

De Graafschap heeft zich hersteld van de 7-3 nederlaag tegen Jong AZ van afgelopen week. In Doetinchem werd NEC met 2-0 verslagen.

Toch was het het jeugdige NEC dat voor rust het betere van het spel had. De Graafschap oogde vooral inspiratieloos en stroperig en mocht blij zijn dat er voor de rust niet gescoord werd door de bezoekers.

Mo Hamdaoui

Na rust kwamen de Superboeren beter voor de dag. Na enkele gemiste kansen opende Mo Hamdaoui in de 58ste minuut de score. Nog geen twee minuten later maakte Cas Odenthal een onhandige overtreding en schoot Hamdaoui vanaf de strafschopstip opnieuw raak.

NEC was vervolgens niet bij machte om tot een slotoffensief te komen. De ploeg uit Nijmegen heeft nu zes punten uit vijf duels en bezet daarmee de elfde plaats. De Graafschap staat op de vierde plaats, zes punten achter koploper NAC. De Graafschap heeft wel een wedstrijd minder gespeeld.

Gelijkspel aan De Dijk

Volendam en Go Ahead kwamen zondagavond aan De Dijk niet verder dan 0-0. Beide clubs komen door het resultaat op vijf punten. Volendam (vijftiende plaats) heeft echter al vijf duels gespeeld, Go Ahead (veertiende) vier.