Rangers FC is veel effectiever dan Willem II en schakelt de Tilburgers uit

Europese droom Willem II spat uiteen tegen zeer effectief Rangers

Met een dikke nederlaag neemt Willem II afscheid van Europees voetbal. De Tilburgers deden in de derde voorronde van de Europa League weinig onder voor Rangers FC, maar de Schotten waren veel effectiever: 0-4.

Waar Willem II voor rust goede tot zeer goede kansen miste via Vangelis Pavlidis - schot uit de rebound op de lat - en Che Nunnely - schot van dichtbij recht op de doelman - haalde Rangers wel gedecideerd de trekker over zodra die mogelijkheid zich voordeed.

Schotse dubbelslag

Halverwege de eerste helft opende James Tavernier de score uit een wat gemakkelijk gegeven strafschop. Miquel Nelom vloerde Ryan Kent, maar raakte de Engelsman maar licht.

Drie minuten later zorgde diezelfde Kent voor 0-2, nadat Willem II-doelman Robbin Ruiter had gegrabbeld op een schot van afstand van Alfredo Morelos.

Che Nunnely miste een uitstekende kans op de 1-2

Direct na rust slaagde ook Görkem Saglam er niet in het net te vinden namens Willem II, iets waar Filip Helander wel in slaagde namens Rangers. De Zweed kopte raak voor de 0-3.

Twintig minuten voor tijd maakte Connor Goldson er zelfs 0-4 van, wederom met een kopbal. Willem II bleef intussen jagen op een doelpunt en bleef falen in die opzet.

Tien minuten voor tijd leek het dan eindelijk raak voor de thuisploeg, maar Pavlidis werkte de bal met zijn arm in het doel, iets dat nog altijd verboden is.

"We hebben een lesje in effectiviteit gekregen. Het voelt oneerlijk", zei aanvoerder Jordens Peters na afloop. "We hebben de hele wedstrijd wel kansen gehad."

Ruiter was eerlijk over de tweede goal. "Die moet ik pakken", zei hij resoluut. "Dit is wel een tikje natuurlijk, dat mag duidelijk zijn. We hebben ons ontzettend verheugd op dit Europese avontuur. Ik denk echt niet dat we slecht hebben gespeeld."

Rangers vs. Galatasaray

Rangers stuit in de play-offs om een plek in de groepsfase van de Europa League op Galatasaray. De Turkse topclub was mede dankzij een goal van Ryan Babel met 2-0 te sterk voor Hajduk Split.