Donyell Malen, Mauro Junior en Mohamed Ihattaren
NOS VoetbalAangepast

PSV boekt grote zege op Hertha, AZ incasseert weer oefennederlaag

PSV heeft in Berlijn met grote cijfers een oefenwedstrijd gewonnen van het Duitse Hertha BSC: 4-0. Donyell Malen, Hertha-verdediger Niklas Stark (eigen doelpunt), Cody Gakpo en Sam Lammers waren verantwoordelijk voor de treffers.

Bij PSV debuteerde de kersverse aankoop Yvon Mvogo in het doel en fungeerde Jorrit Hendrix als gelegenheidsrechtsback door de afwezigheid van Denzel Dumfries (privé-omstandigheden).

Hendrix gelegenheidsrechtsback

Naast Dumfries kwamen ook de lichtgeblesseerden Nick Viergever, Noni Madueke, Timo Baumgartel en Maxi Romero niet in actie.

Bij het Nederlands getinte Hertha - dat eerder deze week ook een oefenduel met Ajax verloor - kregen Karim Rekik, Deyovaisio Zeefuik en Daishawn Redan speelminuten.

PSV boekte de eerste aansprekende zege in de oefencampagne na een gelijkspel tegen Vitesse (1-1) en Willem II (1-1) en een nederlaag tegen Eintracht Frankfurt (1-2). Op donderdag 3 september oefent PSV in eigen huis nog tegen VfL Bochum.

Op 13 september trappen de Eindhovenaren het eredivisieseizoen op gang tegen FC Groningen.

Die ploeg verloor in Duitsland een oefenwedstrijd tegen Werder Bremen met 4-0. Het elftal van trainer Danny Buijs incasseerde voor rust alle tegentreffers.

Arjen Robben reisde niet met zijn ploeg naar Duitsland. Hij traint in Groningen om nog fitter te worden.

Bij Werder pikte ook Tahith Chong een doelpunt mee. De 20-jarige Nederlander, die is gehuurd van Manchester United, schoot in de 34ste minuut de 4-0 tegen de touwen.

AZ zoekt nog

AZ is ondanks de zwaarbevochten zege op Viktoria Plzen in de Champions League, afgelopen week, nog altijd zoekende naar het zelfvertrouwen. De ploeg van trainer Arne Slot, die met zijn team geen sprankelende resultaten boekt de voorbije weken, verloor met 1-0 bij ADO Den Haag.

Eerder gingen al oefenduels met FC Utrecht, PEC Zwolle en AS Monaco verloren.

De van FC Utrecht gehuurde Jonas Arweiler bewees direct zijn waarde voor ADO. De aanvaller was vlak voor rust met een fraaie goal de matchwinner.

Jonas Arweiler (midden) wordt gefeliciteerd met zijn doelpunt

FC Utrecht boekte zijn derde zege in vijf oefenduels. De Domstedelingen versloegen PEC Zwolle met 2-0 dankzij goals van Bart Ramselaar en Emil Bergström.

Bij de ploeg van trainer John van den Brom maakten aankopen Eljero Elia en Mimoun Mahi in de tweede helft hun debuut voor Utrecht.

Mimoun Mahi in het shirt van FC Utrecht

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl