Blind zakt in elkaar als defibrillator afgaat tijdens oefenwedstrijd Ajax

Daley Blind is tijdens een oefenduel van Ajax met Hertha BSC uitgevallen, nadat zijn defibrillator was afgegaan. De verdediger ging in de tachtigste minuut met een gil naar de grond zonder dat er een tegenstander in de buurt was.

Toen de verzorgers eenmaal bij hem waren, stond Blind al gauw weer op en liep hij zelf het veld af.

Blind voelt zich goed

Trainer Erik ten Hag liet na de wedstrijd weten dat Blind zich goed voelt. "Zijn ICD ging af, dat gaat de cardioloog onderzoeken. We moeten afwachten wat de resultaten zijn, maar met Daley gaat het goed."

Ten Hag: 'Heb Blind gesproken en hij voelt zich goed'

Het voorval deed denken aan de Champions League-wedstrijd tegen Valencia vorig jaar, toen hetzelfde gebeurde. Er bleek destijds sprake te zijn van een hartspierontsteking. In februari maakte Blind, voorzien van een defibrillator die het hart in de gaten houdt en zo nodig een stroomstootje geeft, zijn rentree.

Labyad bezorgt Ajax overwinning

Ajax won de oefenwedstrijd tegen Hertha in Amsterdam met 1-0. Zakaria Labyad verzilverde na twaalf minuten een vrije trap, waarbij de bal van richting werd veranderd. Twee weken geleden scoorde Labyad tegen FC Utrecht in drie kwartier drie keer waarvan ook twee keer uit een vrije trap.

Zakaria Labyad krijgt een knuffel van Anthony na zijn treffer

Nadat na rust een treffer van Edson Álvarez wegens buitenspel was afgekeurd en een mooie combinatie tussen Donny van de Beek en Labyad in schoonheid was gestorven, mocht tot vreugde van het schaarse publiek David Neres zich opmaken voor een invalbeurt. Zijn eerste minuten sinds hij op 5 november van het vorig jaar geblesseerd raakte tegen Chelsea.

Na die heugelijke terugkeer werd het plots stil in de Johan Cruijff Arena toen Blind, die samen met de sterk spelende Perr Schuurs het centrum van de verdediging vormde, neerging en naar de kant moest.