Yussuf Poulsen en Dani Olmo schreeuwen het uit na de voorsprong op Atlético Madrid
NOS Voetbal

RB Leipzig verslaat Atlético en treft PSG in halve finales Champions League

RB Leipzig heeft zich door een 2-1 zege op Atlético Madrid geplaatst voor de halve finales van de Champions League. Daarin is volgende week dinsdag Paris Saint-Germain de tegenstander.

Leipzig vloog uit de startblokken, drong Atlético terug en kreeg in de vierde minuut de grootste kans uit de eerste helft: Marcel Halstenberg volleyde van dichtbij over.

De Spanjaarden kwamen vervolgens iets beter in de wedstrijd, maar meer dan een kopbal van Steven Savic en een schot van Yannick Carrasco - beide gepakt door keeper Peter Gulásci - leverde dat niet op.

Leipzig werd steeds sterker en was de baas op het middenveld. Daar liet het prima combinaties zien, maar de ideeën bleken op zodra het zestienmetergebied werd bereikt. De Spaanse defensie had weinig moeite met de Duitse voorzetten. Alleen een kopbal in blessuretijd van Dayot Upamecano, recht op doelman Jan Oblak af, bracht nog enige opwinding.

Goals vallen na rust

In de tweede helft was het na vijf minuten wel raak voor de Duitsers. Een voorzet van Marcel Sabitzer werd door de Spaanse aanvaller Dani Olmo knap binnengekopt voor de verdiende 1-0.

Dani Olmo juicht na zijn goal tegen Atlético Madrid

Atlético-trainer Diego Simeone greep meteen in en bracht João Felix in de ploeg voor Héctor Herrera. Het Portugese talent moest voor meer aanvallende impulsen zorgen en dat leverde prompt een doelpunt op.

In de 70ste minuut werd Felix in het strafschopgebied ten val gebracht door Lukas Klostermann. Hij nam zelf plaats achter de bal en schoot vanaf elf meter onberispelijk de 1-1 tegen de touwen.

João Felix na zijn gelijkmaker vanaf de strafschopstip

Aangemoedigd door de gelijkmaker hield Atlético het initiatief. Het beste leek er bij Leipzig af, al gaven de Duitsers achterin geen kansen weg. Een verlenging leek aanstaande, totdat drie minuten voor tijd een ver schot van Tyler Adams van richting werd veranderd
en in het Spaanse doel plofte.

Debutant in de finale

Doordat Leipzig in de halve finale Paris Saint-Germain treft, komt er in ieder geval één club voor het eerst in de Champions League-finale. Beide ploegen reikten eerder nog nooit zover.

Vrijdag is in Lissabon de derde kwartfinale tussen FC Barcelona en Bayern München. Zaterdag volgt nog het duel tussen Manchester City en Olympique Lyonnais.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl