Sime Vrsaljko (l) en Ángel Correa tijdens een competitieduel in februari Getty

De coronabesmettingen bij Atlético Madrid betreffen twee spelers: de Argentijnse aanvaller Ángel Correa en de Kroatische verdediger Sime Vrsaljko. De Spaanse club zal zonder het duo afreizen naar Lissabon, waar donderdag het kwartfinaleduel in de Champions League met RB Leipzig op het programma staat.

Correa en Vrsaljko hebben geen ziekteverschijnselen en zijn in thuisisolatie, meldt Atlético. Naar aanleiding van de besmettingen, die zondag werden geconstateerd, is ook de rest van de selectie en de trainersstaf getest. Daarbij zijn geen positieve resultaten aan het licht gekomen.

Atlético zou eigenlijk maandag al naar Lissabon vertrekken voor de hervatting van de Champions League, maar die reis is nu naar dinsdag uitgesteld. De selectie zal maandag nog wel een laatste training afwerken.

De Madrilenen zijn gebrand op succes in het kampioenenbal. In 2014 en 2016 haalden ze de finale, waarin ze beide keren het onderspit dolven tegen stadgenoot Real Madrid. Dit seizoen schakelde Atlético titelverdediger Liverpool uit in de achtste finales.

STER reclame