Neeskens Kebano (links) viert zijn gelijkmaker voor Fulham

Fulham volgt Brentford naar finale voor strijd om Premier League-ticket

Fulham gaat met Brentford strijden om het felbegeerde Premier League-ticket in de finale van de play-offs in het Championship (het tweede niveau in Engeland). De club uit Londen schakelde Cardiff City uit, ondanks een 2-1 thuisnederlaag.

Dat was voor Fulham voldoende na de 2-0 zege in Cardiff van afgelopen maandag. Brentford plaatste zich woensdag al ten koste van Swansea City voor de eindstrijd op Wembley. De ploeg verloor uit met 1-0, maar won op eigen veld de return met 3-1.

Cardiff, met rechtsback Leandro Bacuna in de basis, nam al na acht minuten een 1-0 voorsprong dankzij een rake kopbal van Curtis Nelson uit een corner.

Neeskens

Fulham-aanvaller Neeskens Kebano, vernoemd naar Johan Neeskens, tikte een minuut later van dichtbij de 1-1 binnen. Het werd voor de thuisploeg vervolgens nog billen knijpen toen Lee Tomlin de 47ste minuut uit de rebound de 2-1 maakte voor Cardiff.

De finale tussen Fulham en Brentford wordt op dinsdag 4 augustus gespeeld. Behalve de promotie naar de Premier League, ligt er voor de winnaar ook een flinke som met geld klaar. Dat was vorig seizoen een bedrag van om en nabij de 200 miljoen euro.

Brentford kan bij winst voor het eerst in de clubgeschiedenis promotie naar het hoogste niveau afdwingen. Fulham degradeerde afgelopen seizoen uit de Premier League.