Sergio Ramos en Vinícius Júnior vieren de openingstreffer

Real Madrid verdringt Barcelona weer van eerste plaats

Real Madrid heeft zich woensdagavond dankzij een 2-0 zege op Real Mallorca weer genesteld aan de kop van de Spaanse competitie. Door de overwinning heeft 'De Koninklijke' weer evenveel punten als FC Barcelona, maar het onderling resultaat is in het voordeel van de Madrilenen.

Real had nog een rekening te vereffenen met de eilandbewoners, want het leed op 19 oktober in Palma met 1-0 de eerste nederlaag van het seizoen.

In het Alfredo Di Stéfano-stadion, Bernabeu wordt verbouwd, domineerde de thuisclub, zorgde Vinicius Junior met een wippertje voor de 1-0 en raakte de Braziliaan voor rust ook de lat nog.

Stand aan kop La Liga

Na rust besliste Sergio Ramos het duel met een fraaie vrije trap. Het was de 69ste goal voor de Spanjaard die zondagavond het record van meest scorende verdediger verbrak in het duel met Real Sociedad. De treffer tegen Mallorca was de achtste van Ramos dit seizoen, een persoonlijk record.

Mallorca kwam in het matige vervolg niet verder dan speldenprikjes. Zo kopte Ante Budimir in Thibaut Courtois' handen en schoot toptalent Takefusa Kubo in het zijnet.

Real Sociedad verloor voor de derde keer op rij en ziet zo de hoop op kwalificatie voor de Champions League vervliegen. Sinds de coronabreak speelde de Baskische club gelijk tegen Osasuna en verloor vervolgens van Alavés en Real Madrid.

Ook tegen Celta de Vigo, dat bezig is aan een miraculeuze wederopstanding, ging het mis. Celta won met 1-0 (strafschop Iago Aspas) en staat inmiddels op de stevig op de zestiende plaats, zeven punten boven de degradatiezone.

Sociedad moet het doen met een zevende plek, zes punten verwijderd van een Champions League-plek.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl